Gå til hovedindhold

Fodbold i bare tæer

Dansk-tysk Beach Soccer Cup 2021 bliver blandt andet spillet i Nykøbing F i juni. Alle kan melde et hold til.

07. jun 2021

Indhold

  Beach Soccer er fodbold, men kun med fire spillere og en målmand på hvert hold. Det bliver spillet på sand i bare tæer, og der er tre omgange af hver 12 minutter.

  Et fælles dansk-tysk beach soccer-stævne finder sted 18.-20. juni og igen 16.-18. juli på de nye sandbaner ved Nykøbing F. Hallen. Samtidig bliver der spillet beach soccer-kampe flere steder på de tyske strande langs Femern Bælt. De hold, der har point til det, bliver inviteret til finalen den 31. juli 2021 i Grossenbrode. Transporten får de betalt.

  Det er kultKIT: Dansk-tyske møder, der gør det økonomisk muligt at gennemføre projektet. kultKIT arbejder hen mod at opløse sproglige og kulturelle barrierer, inden tunnelen bliver åbnet, og det kun vil tage syv-ti minutter at krydse Femern Bælt.

  Alle, der kan samle et hold, er velkomne til at deltage. Der bliver afviklet kampe lige fra herrer- som dame seniorer til kampe for henholdsvis 13-14 årige drenge og 13-14 årige piger.

  - Det er det første fælles projekt mellem os og Schleswig-Holsteinischer Fussballverband, siger Henrik Danelund, der er projektchef for DBU Lolland-Falster. Han ærgrer sig over, at Lolland ikke er med i år, men lover, at turneringen vil blive bredt mere ud næste år.

  - Slesvig-holstenerne og vi har fundet ud af, at vi arbejder på vidt forskellige måder, men samarbejdet har givet os en forståelse for hinandens arbejde og kultur, siger Henrik Danelund. Han ser for sig, at samarbejdet om Beach Soccer Cup 21 og den i 22 vil føre til, at børn og unge og voksne i Femern Bælt-området fremover vil mødes med jævne mellemrum.

  - Vi vil få en tættere tilknytning, og tunnelen vil føre til et andet kulturelt samarbejde og mere turisme, spår han og tilføjer:

  - Hidtil har vi mest kigget nordpå for at finde samarbejdspartnere, mens de i Slesvig-Holsten mest har kigget sydpå. Det her åbner porten til Europa og giver foreningerne gode muligheder for at få venskabsforeninger.

  Et fantastisk arrangement. Det mener Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalg i Guldborgsund. Han siger:

  - Det er fantastisk, at så mange mennesker på tværs af landegrænserne har fundet ud af at samarbejde og skabe et arrangement af denne her kaliber. Det er virkeligt positivt.

  Ifølge ham får signalværdien vidtrækkende konsekvenser på begge sider af Femern Bælt.

  Det er netop møderne hen over Femern Bælt og samarbejdet, der er baggrunden for, at kultKIT dækker de fleste af udgifterne til Beach Soccer Cup 2021 og 2022.

  - Der er rigtig mange mennesker, der brænder for fodbold både i Tyskland og i Danmark. Nu skal vi dyste i venskabelig ånd og hygge os sammen i sandet. Det betyder meget for den gensidige forståelse, siger Jeppe Pers, der er projektleder for kultKIT.

  Sidste frist for at melde sit hold til turneringerne er mandag den 14. juni, og tilmeldingen skal ske til heda@dbulolland-falster.dk.

  Turneringsplanen bliver først endelig klar, når tilmeldingerne er i hus. Den vedhæftede plan er foreløbig.

  kultKIT: Dansk-tyske møder I Deutsch-dänische Begegnungen arbejder for at styrke det dansk-tyske samarbejde i grænseregionen og har et særligt fokus på Femern Bælt-området.

  Projektet blev etableret i 2018 og stopper den 31. marts 2022.

  kultKIT er finansieret af projektpartnerne og af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra den Europæiske Fond for Regionaludvikling og er et resultat af samarbejdet mellem Næstved-, Vordingborg-, Lolland- og Guldborgsund Kommune på den danske side og Kris Ostholstein, Hansestadt Lübeck, Stadt Fehmarn og Kastanienhof Oldenburg på den tyske side.

  kultKIT støtter samarbejder mellem foreninger, institutioner og borgere på tværs af den dansk-tyske grænseregion. Fortrinsvis projekter, der kan medvirke til at reducere barrierer mellem Danmark og Tyskland, skabe bæredygtige infrastrukturer i de dansk-tyske samarbejder og synliggøre, at grænseregionen er et attraktivt sted at bo, arbejde og leve. Læs mere om kultKIT på http://www.kultkit.eu/

  Dokumenter

  Kontakt

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget

  Martin Lohse

  Telefon: 25 18 18 13

  E-mail: marlo@guldborgsund.dk