Skip to main content

Folkeskolen er fortsat populær i Guldborgsund

Til sommer begynder 403 børn i 0. klasse i en af Guldborgsund Kommunes 13 folkeskoler. Det viser tallene efter den netop afsluttede skoleindskrivning. Og andelen af børn, der går i en folkeskole, er fortsat højere i Guldborgsund, end den er i resten af landet.

21. jan 2020

Indhold

    Folkeskolen er et populært valg for forældrene i Guldborgsund, når de skal vælge skole til deres børn. Sidste år gik 79,3 procent af alle elever i Guldborgsund i en folkeskole. Det er mere end tre procentpoint højere end landsgennemsnittet, som lå på 76,1 procent. Og nogenlunde sådan har tallene set ud de seneste tre år.

    Efter sommerferien skal de fleste af de nye skolebørn da også begynde i en af kommunens 13 folkeskoler, og Simon Hansen, der er formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund, glæder sig over, at folkeskolen udmærker sig.

    ”Vi har nogle virkelig gode skoler her i Guldborgsund, og jeg er glad for, at forældrene også kan se det og vælger folkeskolen til. Vi arbejder konsekvent med faglig udvikling for både medarbejdere og elever, og jeg tror også, forældrene oplever, at vi vil noget med skolen,” siger Simon Hansen.

    Indskrivningen af elever til de kommende 0. klasser er netop afsluttet. Den endelige klassedannelse, hvor det lægges fast, hvor mange klasser der dannes på hver skole, sker først til marts.