Skip to main content

FORENINGER OG AFTENSKOLER I GULDBORGSUND FÅR HJÆLP

Foreninger og aftenskoler i Guldborgsund Kommune plejer at få deres tilskud to gange årligt, forår og efterår. Men da mange foreninger er trængte i øjeblikket, har Kultur, Fritids og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune besluttet at fremrykke udbetaling af 2. rate til slutningen af maj 2020. Det betyder, at de får en økonomisk håndsrækning tidligere, end de plejer for at komme godt igennem Covid-19.

01. maj 2020

Indhold

  Der er også hjælp på vej til de lokale foreninger, der modtager aktivitetstilskud under Folkeoplysningsloven. De vil nu få udbetalt tilskud på baggrund af det forventede medlemstal, som de allerede har opgivet i starten af året. Skulle de have oplevet nedgang i antallet af medlemmer eller i indbetaling af medlemskontingent – hvilket nogen foreninger kan komme til at opleve, da de i sagens natur ikke kan gennemføre deres aktiviteter – så bliver de ikke ”straffet” ved at få et mindre tilskud, end de normalt ville få. 

  Det slås samtidigt fast, at foreningerne skal afregne som normalt. Man kan kun få tilskud til afholdte udgifter.

  ”Det er væsentligt for en kommune som vores, at fællesskaberne består – også efter Civid-19. Det er en af vores vigtigste værdier – de fællesskaber, som foreninger og aftenskoler danner ramme for. Man kan ikke forestille sig et Guldborgsund uden et aktivt fritidsliv. Så derfor har vi hele tiden været optagede af, hvordan vi kan holde hånden under foreningslivet, men vi har skullet finde frem til en god måde at gøre det på. Såvel for foreningslivet som for aftenskolerne. Det synes, jeg vi har fundet nu” fortæller Martin Lohse, formand for Kultur, Fritids og Bosætningsudvalget.

  Støttepulje til foreninger:
  Der er også hjælp at hente i regeringens hjælpepulje. Regeringen har udlagt en hjælpepulje på 50.000.000 kr. til administration DGI, DIF, BUS og Firmaidrætten som kan understøtte berørte foreninger.

  Læs mere om DIF og DGI’s hjælpepulje her:.