Skip to main content

Forsamlingsforbud mod Satudarah i Egebjerg

Rockergruppen Satudarah bliver nu mødt af et forbud mod at forsamle sig på ejendommen i Egebjerg på Falster og samtidig et krav om øjeblikkeligt at standse den ombygning, der er i gang på ejendommen.

08. maj 2018

Indhold

  På baggrund af de hændelser, der den seneste tid har skabt utryghed blandt borgerne i Egebjerg, har Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune i dag besluttet at lave forsamlingsforbud for den ejendom i Egebjerg, som rockergruppen Satudarah er rykket ind i. Samtidig bliver Satudarah mødt af et krav om at standse den ombygning, der er i gang.

  ”Vi har med bekymring og ikke mindst stor frustration noteret os de aktiviteter, der har været i Egebjerg på det seneste, og der må ikke herske tvivl om, at vi ikke vil acceptere den slags grupper i Guldborgsund Kommune. Derfor har vi også hele tiden fokus på, hvilke handlemuligheder vi har i situationer som denne,” siger borgmester John Brædder på vegne af Økonomiudvalget.

  Muligheden for at give et forsamlingsforbud er kommet med Folketingets aftale om bandepakke III og gælder for tre måneder af gangen.

  ”Jeg er glad for, at det er et enigt økonomiudvalg, der står bag forbuddet mod at forsamle sig på ejendommen. Vi vil have genskabt roen og trygheden i Egebjerg. Vores borgere skal kunne gå på gader og veje uden at frygte for, hvad der kan ske. Det vil vi simpelthen ikke acceptere. Det står helt fast,” siger John Brædder.

  Rockergruppen Satudarah har samtidig i et opslag på gruppens egen Facebook-side fortalt og vist billeder fra en ombygning, som man er gået i gang med på ejendommen. Men da der hverken er søgt byggetilladelse til at bygge om eller en landzonetilladelse til at ændre boligens formål, overtræder ejeren både byggelovens §16 og planlovens §35.

  Ejeren får derfor nu en standsningsmeddelse fra kommunen, som betyder, at byggeriet skal standses øjeblikkeligt.

  ”Vi kan af Facebook-opslaget se, at de har planer om at ændre bygningens anvendelse fra bolig til klubhus. Den går ikke. Det skal de søge tilladelse til hos kommunen. Det meddeler vi dem, og det forventer vi, at de følger. Gør de ikke det, så sender vi sagen videre til politiet,” siger John Brædder.

  Både i forbindelse med den tidligere rockersag i Idestrup og den aktuelle i Egebjerg har Guldborgsund Kommune og politiet haft en tæt dialog, og det er vigtigt, understreger borgmesteren.

  ”Jeg vil meget gerne kvittere for politiets meget store og solide indsats på det her område. Det er en stor opgave og udfordring at løfte, så derfor er det tætte samarbejde mellem politi, borgere og kommune meget vigtigt. Derfor er jeg også glad for at se, at der er en aktiv borgergruppe, der arbejder for at få stabiliteten tilbage i byen, og vi er som kommune med hele vejen. Det må ingen være i tvivl om,” understreger John Brædder.