Skip to main content

Forskningsfestival med brag og spændende foredrag

Fra den 24. til den 30. april 2019 afholdes forskningsfestivalen Vores Viden i Guldborgsund. Festivalen er skabt i et partnerskab mellem en lang række institutioner i Guldborgsund og skal bringe forskning i øjenhøjde med borgere i alle aldersklasser.

03. apr 2019

Indhold

  Til forskningsfestivalen - Vores Viden er der lavet et afvekslende program med meget forskellige emner og forskellige typer af forskning. Fra de naturvidenskabelige tryllerier og pilgrimsvandring til videnskabelige vinkler på hverdagens praktiske spørgsmål om digital dannelse og fastholdelse af medarbejdere.

  ”Der er sammensat et meget varieret program for forskningsfestivalen, der giver os mulighed for at fejre mangfoldigheden i viden. Der er blandt andet bragende kemishows for børn, interessant foredrag om digital dannelse samt mere klassiske arrangementer om kultur og historie,” fortæller tovholder for programmet i Guldborgsund Kommune, Elisabeth Rafael Kreutzfeldt.

  Til at stable programmet på benene har Guldborgsund Kommune ansøgt og modtaget en bevilling på 50.000 kr. fra Forskningsministeriet, som skal bruges til en åbningsevent samt markedsføring.

  Folkelig og fornøjelig forskning

  Festivalen skydes i gang med et stort åbningsevent på Nykøbing F. Teater om eftermiddagen den 24. april 2019, hvor Roskilde Universitet laver et spændende scienceshow og har deres FabLab med. I de efterfølgende dage vil de lokale institutioner følge op med åbne arrangementer fra forskningsverdenen. Målet er at en bredt publikum får adgang til viden og forskning.

  ”Forskning kan også være folkelig og fornøjelig. Det handler blot om den måde, der formidles på. Det brede spektrum af viden og forskning vil vi gerne brede ud til borgerne og sætte spot på hvad viden kan bruges til og som vi ikke nødvendigvis tænker over i vores dagligdag. Det glæder vi os til vise i løbet af festivalen,” fortæller Elisabeth Rafael Kreutzfeldt.

  Alle arrangementer er åbne og gratis at deltage i. Programmet kan findes på Guldborgsund Kommunes hjemmeside. Læs mere på www.guldborgsund.dk/voresviden .

  Følgende deltager i Forskningsfestivalen i Guldborgsund: Strategisk Uddannelsesforum, Nykøbing Katedralskole, CELF, SOSU Nykøbing F., VUC Storstrøm, RUC, Professionshøjskolen Absalon, Museum Lolland-Falster, Fuglsang Kunstmuseum, Middelaldercentret, REFA og Guldborgsund Kommune.

  Om Vores Viden og Forskningens Døgn

  Forskningsfestivalen Vores Viden er en del af Forskningens Døgn, som er et landsdækkende vidensarrangement, der finder sted hvert år med ca. 700 events og mere end 70.000 besøgende. I 2019 finder festivalen sted fra den 24. til den 30. april. I løbet af Forskningsfestivalen kan man opleve mange forskellige typer events, der formidler forskning for børn, unge og voksne. Målet for festivalen er at etablere mødesteder mellem forskere og borgere samt at sætte fokus på, hvordan forskning og innovation kan være med til at løse samfundets udfordringer.

  Foto: Patrick Kirkby

  Kontaktoplysninger

  Elisabeth Rafael Kreutzfeldt, specialkonsulent, tlf.: 2518 0188