Skip to main content

Fuld fart på turismen i Guldborgsund

Guldborgsund Kommunes økonomiudvalg har netop afholdt første møde efter sommerferien, og på dagsordenen var flere punkter, som skal styrke turismen.

05. aug 2020

Indhold

  Efter en god sommer for den lokale og nationale turisme satser Guldborgsund Kommune endnu mere på at forbedre rammer og muligheder for at øge turismen til kommunen i fremtiden.

  ”Gode muligheder for turisme og erhvervsliv er centrale for vækst, udvikling og jobskabelse i Guldborgsund Kommune. Det er vigtigt, at vi kan skille os ud og tilbyde oplevelser, mad, natur og kultur, som kun findes her. Heldigvis har vi allerede forudsætninger for de store natur- og kulturoplevelser, så nu gælder det om at forbedre de rammer for overnatning og aktiviteter som kan få endnu flere turister til Sydhavsøerne”, siger borgmester John Brædder.

  På dagens møde har Økonomiudvalget startet en proces, som kan muliggøre byggeriet af seks ferielejligheder ved Marielyst, hvor flere overnatningsmuligheder er efterspurgte af erhvervsliv og besøgende. Kommuneplantillæg og lokalplan kommer senere i offentlig høring, hvorefter der politisk skal tages endelig stilling til planerne.

  Derudover har udvalget prioriteret midler til at forbedre rammerne for detailhandelen i kommunen og udvide den igangværende indsats med endnu flere butikker. Det sker i samarbejde med Business Lolland-Falster, og de styrkede initiativer får et særligt fokus på turistvirksomhederne i Marielyst, som ifølge Business LF har et betydeligt vækstpotentiale.

  Begge projekter vil understøtte en stærk erhvervsmæssig udvikling af turismen i de pågældende områder og i kommunen som helhed.

  ”Vi har fødevarer i verdensklasse, natur i verdensklasse og masser af både frivillige og erhvervsmæssige kræfter. Det er vores ansvar som kommune at hjælpe de kræfter, ideer og projekter fremad. Det har vi netop gjort ved at prioritere samarbejdet med Business LF om styrkelse af detailhandelen og ved at igangsætte planarbejdet for nye ferielejligheder i Marielyst,” forklarer John Brædder.

  ”Det glæder mig derfor meget, at Økonomiudvalget har valgt at styrke mulighederne for at turisme kan vokse og trives i Guldborsund Kommune,” siger John Brædder afslutningsvis.