Skip to main content

Gedser Remise får stort tilskud til kvalitetsløft

Med et tilskud på 420.000 kr. fra Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget (KFB) er Bevaringsforeningen Gedser Remise stærkt rustet til at færdiggøre en større renovering af en den populære turistattraktion på Sydfalster.

21. dec 2020

Indhold

  Bevaringsforeningen Gedser Remise har i en årrække arbejdet på og skudt penge i at istandsætte det kulturhistoriske jernbanemuseum i Gedser. Denne indsats tager nu store skridt fremad med støtte fra Guldborgsund Kommune. Foreningen kan dermed få udskiftet de sidste porte, en række vinduer, en indgangsdør og remisens vestgavl.

  Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget siger:

  ”De frivillige kræfter bag Gedser Remise gør et utrætteligt arbejde for at bevare og udvikle en af vores turistperler på Sydfalster. Tilmed gør de en stor samfundsindsats ved at involvere både elever fra Guldborgsund Ungdomsskole og folk, som er dømt til samfundstjeneste, i renoveringen af remisen. Denne samskabende tilgang er med til at styrke lokalsamfundet i bred forstand. Derfor er det også med stor glæde, at vi fra kommunens side kan honorere indsatsen med et markant økonomisk tilskud.”

  Bevaringsforeningen skyder selv et tilsvarende beløb i projektet, som sikrer at Gedser Remise får et nødvendigt kvalitetsløft. Renoveringen betyder samtidig, at foreningen nu får frigivet kræfter til en lang række andre aktiviteter, og foreningen forventer at tiltrække endnu flere gæster fremover.

  ”Det er stort spring fremad for Gedser Remise. I stedet for at vente 10 år på at færdiggøre istandsættelsen, så kan vi nu være færdige i løbet af 2021. Vi er allerede i fuld gang med at indhente tilbud på de opgaver, der skal løses. Inden længe har vi altså nogle meget forbedrede bygninger, som nu også huser en af Danmarks største damplokomotiver.”, fortæller en glad Finn Rasmusen, formand for Bevaringsforeningen Gedser Remise.

  Udover gode indendørs rammer til den voksende samling af veterantog, så kan Gedser Remise se frem til en ny sidebygning til kontroltårnet, Det Gule Palæ. Sidebygningen vil begynde at tage fysisk form i løbet af 2021. Dette projekt varetages af Olsen Bandens fanklubber i Tyskland og Danmark, og de nye bygninger skal bruges til mødeaktiviteter og café.

  Sammen om lokalområderne

  Tilskuddet til Gedser Remise tages fra en ny engangspulje, der skal styrke samskabelsesprojekter i landdistrikterne. Puljen indeholder 3 mio. kr. i 2021 og er blevet døbt SOL-puljen (”Sammen Om Lokalområderne”).

   

  For mere information kontakt:

  Finn Rasmussen, formand for Bevaringsforeningen Gedser Remise – 28 98 99 80

  Kontakt

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget

  Martin Lohse

  Telefon: 25 18 18 13

  E-mail: marlo@guldborgsund.dk