Skip to main content

Gratis psykologhjælp til unge i Guldborgsund

Unge mellem 13 og 23 år kan få op til fem støttende samtaler hos en psykolog i Guldborgsund Kommune. Tilbuddet er gratis, og chefpsykolog Lisbeth Sten Jensen håber, at kommunens unge vil tage godt imod det.

25. jan 2018

Indhold

  Nogle gange kan det være rart at møde en, der kan lytte og spørge ind - uden selv at være involveret. Det er blandt andet det, som Guldborgsund Kommune nu tilbyder kommunens unge mellem 13 og 23 år. De kan få op til fem gratis samtaler med en af kommunens psykologer.

  ”Vi ved, at mange unge i dag er pressede i deres hverdag og måske har behov for at få styr på tankerne. Hos os behøver de ikke vide præcist, hvad der er problemet, inden de kommer. Måske har de brug for hjælp, fordi de har problemer med venner eller familie, er stressede eller har været triste den seneste tid,” forklarer chefpsykolog Lisbeth Sten Jensen.

  Hun fortæller, at man kan være anonym, hvis man ønsker det, og at psykologen naturligvis har tavshedspligt. Samtalerne vil foregå i Nykøbing Falster og kan også i nogle tilfælde foregå i Nørre Alslev eller i Sakskøbing.

  Inden en samtale tager psykologen en snak over telefonen med den unge for at finde ud af, hvad problemet er. Om psykologtilbuddet er det rette, eller der er behov for noget andet.

  ”Vores samtaler er tænkt som støtte og rådgivning, der tager udgangspunkt i netop den unges udfordringer. I nogle tilfælde vil vi derfor også henvise til anden behandling, hvis det er det, der er behov for. Det vigtigste er, at de kommer, så vi sammen kan finde ud af, hvad de har brug for af hjælp,” siger Lisbeth Sten Jensen.

  ”De unge skal ikke tøve med at ringe eller komme forbi. Lad være med at gå og spekulere over problemerne, men grib fat i os, før det har vokset sig endnu større. Samtalerne er fortrolige. Den unge skal være tryg ved at tale frit, for på den måde kan vi bedst hjælpe,” siger Lisbeth Sten Jensen.

  Fakta: Sådan får du fat i psykologen

  Du kan ringe på ungetelefonen på 25 18 22 83. Telefonen er åben mandag til torsdag fra kl. 12- 14. Ringer du uden for dette tidpunkt, lægger du en besked med navn og telefonnummer, og så bliver du kontaktet af en psykolog hurtigst muligt. Du kan også ringe på 54 73 29 50, hvor en sekretær vil tage imod din besked.

  Du kan også komme forbi og få råd og vejledning eller booke en samtale på Pædagogisk Psykologisk Center på Niels Hemmingsens vej 4 A i Nykøbing Falster. Der er åbent hver onsdag mellem kl. 14.00 og 16.00.

  Læs mere på www.guldborgsund.dk/psykologhjaelp

  For yderligere oplysninger eller interview, kontakt:

  Chefpsykolog Lisbeth Sten Jensen på tlf. 54 73 29 50
  Kommunikationskonsulent Hanne Gaard Guldager på tlf. 25 18 01 29