Skip to main content

Guldborgsund: Aldrig før så stor interesse for en kommuneplan

Borgmester John Brædder har aldrig oplevet så stor interesse for arbejdet med en kommuneplan, som det har været tilfældet denne gang. Helt unikt, lyder det fra borgmesteren.

08. maj 2019

Indhold

  144 høringssvar, massevis af kommentarer på Facebook og ikke mindst flere end 500 borgere til fire borgermøder om forslaget til en ny kommuneplan i Guldborgsund Kommune.

  Det er fakta, efter høringsperioden er slut, og alt materialet, der skal blive til den endelige kommuneplan, nu er samlet sammen.

  Borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder lægger ikke skjul på, at han er begejstret over den store interesse og engagementet hos borgerne.

  ”Det er ikke den første kommuneplan, jeg har været med til at lave som borgmester, men det er den første, hvor jeg har oplevet så stor interesse og så mange input, gode kommentarer og spørgsmål undervejs. Det var jo det, vi håbede på, men jeg må da indrømme, at jeg ikke havde troet, at vi ville opleve så stor deltagelse og engagement. Det er simpelthen en fornøjelse, og jeg vil gerne sige tusind tak til alle borgerne,” fastslår han.

  De mange høringssvar og kommentarer undervejs vil nu danne grundlag for det videre arbejde med kommuneplanen. Der bliver lavet en hvidbog med alle høringssvarene i, som byrådet drøfter ved et temamøde den 16. maj. Her skal det blandt andet diskuteres, hvilke ændringer der skal laves i forhold til det udkast, der var i høring.

  ”Arbejdet med denne kommuneplan har været helt unikt. Vi sagde fra starten, at vi var modige, og vi vidste også godt, at vi udfordrede grænserne. Derfor er jeg også så glad for at se, hvordan borgerne har taget det til sig. De har været interesserede i at drøfte for og imod de mange forslag, og de er selv kommet med nye forslag.”

  Den endelige kommuneplan er på dagsordenen på byrådsmødet den 20. juni, og her håber borgmester John Brædder på et enigt byråd.

  ”Det er en kommuneplanproces, hvor der virkelig har været fokus på inddragelse af borgerne, og hvor vi som politikere har fået chancen for at lytte og drøfte. Jeg er helt sikker på, at byrådet den 20. juni vil kvittere for den store deltagelse fra borgernes side, og at vi får vedtaget en rigtig god kommuneplan, der på ambitiøs vis rækker fremad,” siger John Brædder.