Skip to main content

Guldborgsund-bibliotekerne åbner op for reserveringer torsdag

Mandag den 18. maj må bibliotekerne åbne for udlån og aflevering igen. Guldborgsund-bibliotekerne starter allerede torsdag den 14. maj med at åbne op for muligheden for at reservere materialer på hjemmesiden.

13. maj 2020

Indhold

    I sidste uge meldte regeringen ud, at bibliotekerne var med i fase to og derfor måtte åbne for udlån og aflevering fra på mandag den 18. maj.

    Guldborgsund-bibliotekerne har lige siden været i fuld sving med at planlægge, hvordan bibliotekerne sikkert og bedst muligt kan åbne op i næste uge. Første skridt i den rigtige retning er, at biblioteket allerede fra i morgen middag, torsdag den 14. maj, åbner for bestillinger af materialer på hjemmesiden guldbib.dk og i app’en ”Biblioteket” igen. Dog bliver det i første omgang kun Guldborgsund-bibliotekernes egne materialer og altså ikke bøger fra andre biblioteker der kan reserveres, da fjernlån først bliver muligt fra mandag den 18. maj, når bibliotek.dk åbner op igen.

    I takt med at borgerne igen kan reservere bøger som vanligt, lukker Guldborgsund-bibliotekerne deres midlertidige service, Bøger to go, ned igen. Sidste chance for at benytte sig af Bøger to go bliver i morgen, torsdag, inden kl. 12. Har du reserveringer stående til afhentning fra før bibliotekerne lukkede ned, kan de afhentes til og med mandag d. 25. maj ved fremvisning af det afhentningsnummer du modtog, da du fik besked om, at materialerne var klar til afhentning.

    Bibliotekets ledelse arbejder stadig på højtryk på at finde frem til, hvordan åbningen af det fysiske bibliotek rent praktisk kommer til at foregå og da de endnu ikke har modtaget retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, kan Guldborgsund-bibliotekerne desværre ikke melde mere ud end, at der vil blive åbnet op for udlån og aflevering i næste uge.

    ”Vi vil rigtig gerne have helt klare linjer for, hvad vi må og ikke må, inden vi melder ud i hvilket omfang vi kan åbne vores biblioteker”, siger assisterende leder af Bibliotek & Borgerservice Sonja Christina Rasmussen. ”Så snart vi ved mere, melder vi mere ud”, forsikrer hun.