Skip to main content

Guldborgsund er nu i top 25 i erhvervsvenlighed

Med en placering som nr. 25 ligger landets sydligste kommune blandt den bedste fjerdedel i Danmark.

24. jun 2019

Indhold

  Med en placering i den bedste fjerdedel i Danmark i en netop offentliggjort analyse fra Dansk Byggeri viser Guldborgsund med al tydelighed, at være en erhvervsvenlig kommune. Én af hjørnestene for at nå hertil er dialog.

  ”Det er helt afgørende, at vi har en tæt og dynamisk dialog med vores virksomheder. I år har vi haft omkring 800 byggesager, som ud over et ganske lille fåtal er blevet godkendt. Vi tilbyder altid en forhåndsdialog, så vi tidligt kan tune os ind på eventuelle udfordringer og på den måde undgå at give afslag. I nogle tilfælde vil en lille ændring kunne give en godkendelse og det er altid det vi skal gå efter” siger borgmester John Brædder, der er meget glad for at springe 23 pladser op ad rangstien.

   

  En anden vigtig hjørnesten er, at byggesagsbehandlingen foregår så hurtigt som muligt, så virksomhederne kan komme videre med deres byggeri. Også her ligger Guldborgsund Kommune ganske fint på listen og vil højest sandsynligt bevæge sig fremad på listen

   

  ”Vi har netop styrket området med yderligere ressourcer, som gerne skal være med til at nedbringe sagsbehandlingstiden. Derudover har vi valgt, at en byggesagsbehandling koster et engangsbeløb på 1000 kr. Nogle kommuner kører med timepris, men vi mener ikke at dialogen bliver styrket af et tikkende taxameter og derfor har vi et fast beløb, der ikke afhænger af hvor mange gange du er i kontakt med kommunen” siger borgmesteren og afslutter ”Flere arbejdspladser er præcis én af kommunens tre strategiske målsætninger, så dette spring frem på listen viser i den grad at vi er på rette vej”.

   

  Der er sammenlignet i alt 23 parametre for at rangere kommunerne. Parametrene siger alle noget om hvordan det er at drive virksomhed i den enkelte kommune. Hele analysen kan læses på www.erhvervsvenlighed.dk

   

  For yderligere information kontakt:

  Borgmester John Brædder på tlf.: 2518 0390

  Teamleder Marianne Thøgersen på tlf.: 2518 0856