Skip to main content

Guldborgsund fejrer de studerende

Manglen på arbejdskraft er et vigtigt tema i mange dele af Danmark. I Guldborgsund tager de skeen i egen hånd og er i gang med mange initiativer, der skal sikre, at der nu og i fremtiden er den arbejdskraft der er brug for, så området ikke går i stå og virksomhederne må flytte.

12. sep 2018

Indhold

  Èt af initiativerne er, at skabe gode rammer for byens studerende og det arbejder det nyetablerede ”Strategisk Uddannelsesforum”, som er en sammenslutning af alle uddannelsesinstitutionerne i Nykøbing og Guldborgsund Kommune for.

  ”Vi kan ikke vente på at nogen kommer og løser vores udfordringer, så derfor har vi nu sat ekstra fokus på at skabe de bedste mulige rammer for de studerende i Guldborgsund. Vi har eksempelvis en ”tag-over-hovedet”-garanti, så alle studerende er garanteret et sted at sove. Og nu afholder vi nu en koncert på Torvet for de studerende fordi vi ønsker at fejre dem, der allerede er i gang og gerne vil tiltrække nye. Vi er som mange andre dele af landet udfordret af mangel på arbejdskraft og vi vil derfor gerne sikre, at så mange som muligt tager deres uddannelse her hos os”

  Torsdag aften kl. 18-23 afholdes en koncert på Torvet i Nykøbing, hvor blandt andet Bro og Kongsted skal underholde.

  ”Det er et supergodt initiativ. Nu og i fremtiden vil være mangel på arbejdskraft eksempelvis inden for ældreområdet, som jeg repræsenterer. Så det er ekstremt vigtigt, at så mange som muligt tager en uddannelse og på den måde kan være med til at bidrage til samfundet. Et godt studiemiljø er én af hjørnestenen for, at gennemføre en uddannelse, så jo mere vi kan gøre af den slags jo bedre” siger direktør for SOSU Nykøbing Jeppe Rosengård Poulsen.

  Inden koncerten på Torvet er alle nye studerende i Nykøbing inviteret på Kulturfabrikken, hvor de bliver budt velkommen af 1. viceborgmester Bo Abildgaard og har mulighed for at prøve sumobrydning, kultegning, bungy run og meget mere inden der er fælles optog til koncerten på Torvet.

  “Målet er at så mange som muligt gennemfører en uddannelse og, at endnu flere kommer i gang med en uddannelse. Studiemiljøet er vigtigt og det vil vi gerne understøtte. Jeg håber derfor at så mange som muligt af vores studerende vil deltage og være med til at skabe et godt studiemiljø på tværs af uddannelserne” siger borgmester John Brædder.

  Koncerten er et lukket arrangement kun for byens studerende og, der er kun adgang med armbånd, som de studerende får udleveret på deres uddannelsessted.

  Billedetekst: Undervisningstime på SOSU Nykøbing.

  For yderligere information kontakt:

  Borgmester John Brædder på tlf.: 2518 0390

  Chefkonsulent Rikke Betak Lund på tlf.: 2518 0248