Skip to main content

Guldborgsund giver nabokommunerne baghjul på antal overnatninger

Nye tal fra Danmarks statistik viser, at Guldborgsund Kommune er den kommune i regionen med flest overnattende turister. I alt 889.140 overnatninger blev det til i 2018.

16. jul 2019

Indhold

  Ifølge Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse er det ikke en tilfældighed, at turismen boomer i Guldborgsund.

  ”Vi har arbejdet målrettet med at skabe gode forudsætninger for turismen i kommunen, og det er da en glædelig nyhed, at indsatserne har båret frugt. For mig er det helt naturligt, at Guldborgsund er placeret øverst med flest overnattende turister i Region Sjælland. Vi kan nemlig tilbyde kunst, kultur og kulinariske oplevelser i verdensklasse,” siger Martin Lohse.

  Gennem Turismepuljen støtter Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget mange forskellige initiativer, som øger turismen i Guldborgsund. I 2019 har udvalget blandt andet givet økonomisk støtte til Marielyst Strand Party.

  ”Marielyst er en af de helt store turismemagneter på det Guldborgsundske landkort. Derfor støtter vi selvfølgelig initiativer, som kan give endnu flere turister lyst til at besøge netop det område. Men det betyder også, at der er mange andre områder i kommunen, som har masser af potentiale, og som kan tage ved lære af de gode erfaringer fra Marielyst. Så jeg tror stadig fuldt og fast på, at der er masser af udviklingsmuligheder for turismen i Guldborgsund, selvom tallene viser, at vi allerede ligger i toppen,” siger Martin Lohse.

  Tallene som giver turismeguldet til Guldborgsund stammer fra en pressemeddelelse, som Dansk Erhverv har sendt ud. Her opfordrer de sjællandske kommuner til at arbejde sammen for at øge turismen i hele området. Og den idé er udvalgsformand Martin Lohse helt med på.

  ”Jeg er sikker på, at vi som region kan udvikle os og løfte turismen. Det handler om at vise de danske og udenlandske turister, hvad regionen har at byde på både med hensyn til natur og oplevelser. Det kan for vores vedkommende være Fuglsang Kunstmuseum eller nogle af de fantastiske cykelruter, som er en del af Cykelblomsten” siger Martin Lohse afslutningsvis.