Skip to main content

Guldborgsund: Gode penge, men ikke nok

Guldborgsund Kommune får 18 millioner kroner som vanskeligt stillet kommune. Det luner, men det er ikke nok, lyder det fra borgmester John Brædder.

29. aug 2018

Indhold

  Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille har i dag fordelt 430 millioner kroner til de kommuner, som er vanskeligt stillede.

  Guldborgsund Kommune har fået tildelt 18 millioner kroner. Borgmester John Brædder er ikke ovenud begejstret, men peger på, at det trods alt luner.

  ”Vi havde håbet på 25 millioner kroner, ligesom vi fik i år, og det får vi desværre ikke. Det kan jeg så undre mig lidt over, da der ikke er så mange faktorer, der har ændret sig det seneste år,” konstaterer han.

  Guldborgsund Kommune havde foreløbig budgetteret med 20 millioner kroner i det kommende 2019-budget. Det betyder altså, at der to millioner kroner mindre at gøre med.

  ”Det har jo hele tiden været sådan, at vi har ventet på at få det endelige beløb blev afklaret. Vi havde håbet på mere, fordi vi har udfordringer, som ikke bare kan løses med et snuptag, og som man på Christiansborg er nødt til at forholde sig til,” siger John Brædder.

  ”Jeg vil derfor endnu en gang understrege, at meget kunne løses, hvis politikerne på Christiansborg ville tage ansvar og få lavet den udligningsordning én gang for alle.”