Skip to main content

Guldborgsund: Ikke nogen dårlig aftale

Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder, havde dog blandt andet håbet på en anden fordeling af finansieringstilskuddet på 3,5 milliarder kroner.

06. sep 2019

Indhold

    KL og regeringen er blevet enige om en ny aftale for kommunerne økonomi for 2020. 

    Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder, glæder sig til at se, hvad det betyder lokalt.

    ”På papiret er det ikke nogen dårlig aftale, som forhandlerne er kommet frem til. Vi kan holde skindet på næsen, men dog heller ikke mere, indtil vi får en ny udligningsreform i løbet af de næste par år. Der er takter i den samlede aftale, som signalerer, at regeringen har lyttet til, at halvdelen af landets kommuner er udfordret på demografien. Det skal nu blive spændende at få den lokale udmøntning af aftalen for at se, hvad det rent faktisk betyder i kroner og ører for Guldborgsund Kommune," siger borgmester John Brædder og fortsætter:

    ”Jeg vil gerne rose forhandlerne for, at de åbent påpeger, at der er store forskelle mellem kommunerne. Jeg havde så håbet, at de havde taget Guldborgsund Kommunes forslag om en ændret fordeling af finansieringstilskuddet til sig, så tilskuddets 3,5 milliarder kroner blev fordelt til de mest trængte kommuner. Jeg glæder mig dog over, at finansieringstilskuddet fastholdes, og at de anerkender vores budskab om kommunernes forskellige økonomiske position. Det er jo netop derfor, at vi skal have en udligningsordning på plads, der tager højde for det.”

    ”Der er et par elementer i aftalen, som jeg synes, fortjener særlig ros. Eksempelvis øges kommunernes anlægsloft til 19,1 milliarder kroner, hvilket er helt afgørende for vores udviklingsmuligheder. Samtidig glæder jeg mig over, at midtvejsreguleringen ikke indgår i den nye økonomiaftale, hvilket har stor økonomisk betydning for os. Endelig er puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner øget til 350 millioner kroner næste år. De tiltag er med til at give os et bedre økonomisk ståsted,” siger Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder.