Skip to main content

Guldborgsund Kommune aflyser arrangementer for at mindske smittespredning

En del arrangementer i Guldborgsund Kommune vil blive aflyst den kommende tid. Det sker for at mindske risikoen for smittespredning med coronavirus.

11. mar 2020

Indhold

  Guldborgsund Kommune følger de anbefalinger, der kommer fra de centrale sundhedsmyndigheder og regeringen, og derfor er det besluttet, at det er nødvendigt at aflyse en række arrangementer for at begrænse risikoen for smitte. Flere arrangementer er allerede aflyst eller flyttet, efter regeringen og sundhedsmyndighederne kom med nye retningslinjer forleden.

  ”Det er vigtigt for os i Guldborgsund Kommune, at vi gør alt, hvad vi kan for at mindske smittespredning. Vi står i en alvorlig situation, og det er et fælles ansvar at sikre, at kapaciteten i vores sundhedssystem ikke bliver for belastet. Det her tiltag er én af de måder, hvor vi bidrager til at løfte det fælles ansvar,” siger Allan Ruders, direktør for social- og sundhedsområdet i Guldborgsund Kommune.

  Aflysningen omfatter ikke alle arrangementer. Det vil være en konkret vurdering baseret på arrangementets vigtighed, lokalets størrelse (og dermed mulighed for sikker afstand mellem deltagere), antallet af deltagere samt udluftnings- og hygiejneforhold, som afgør, hvorvidt arrangementet kan afholdes.

  Eksempelvis er en jobmesse arrangeret af Jobcenteret aflyst, ligesom Guldborgsund Bibliotekerne har aflyst alle arrangementer i marts måned.

  Allan Ruders opfordrer borgere, samarbejdspartnere og deltagere til at holde sig opdaterede om eventuelle ændringer eller aflysninger hos de enkelte arrangører i kommunen.  

  ”I første omgang gælder aflysningerne i resten af marts, men situationen udvikler sig løbende, og det er derfor svært at sige med sikkerhed, hvor længe aflysninger og udsættelser vil være nødvendige,” siger Allan Ruders og opfordrer derfor generelt til, at man holder sig opdateret hos de enkelte arrangører.

  Guldborgsund Kommune følger udviklingen tæt, og kommunens øverste kriseberedskab er aktiveret.

  ”Jeg vil gerne opfordre til, at alle tager situationen alvorligt og er med til at begrænse risikoen for smitte mest muligt ved at følge retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne. Det er alvor det her. Vi skal alle være ekstra opmærksomme og arbejde for, at vores sundhedssystem ikke bliver overbelastet, så vi kan sørge for den nødvendige pleje og behandling til vores ældre og syge borgere,” siger Allan Ruders.

  Han opfordrer til, at tjekke med arrangørerne om arrangementerne bliver afholdt, og til at følge med på coronasmitte.dk for at få den seneste information.