Skip to main content

Guldborgsund Kommune får satspuljemidler til brobygningsprojekt

Fra 2020 opruster Guldborgsund på genoptrænings- og beskæftigelsesområdet. Kommunen har netop fået 1.782.360 i satspuljemidler fra Beskæftigelsesministeriet, som vil blive brugt til at ansætte en foreningsbrobygger, som skal hjælpe borgere i genoptræningsforløb eller tilknyttet Jobcenteret med at komme videre ud i en foreningsaktivitet, hvor de kan fortsætte den sunde livsstil.

27. jan 2020

Indhold

  Guldborgsund Kommune er visionskommune i det landsdækkende projekt: Bevæg dig for livet. Som en del af projektet arbejder kommunen med at øge borgernes muligheder for at leve et aktivt hverdagsliv og satspuljemidlerne skal bruges til at styrke indsatsen.

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse, glæder sig over satspuljemidlerne og mener, at de kan styrke den allerede stærke indsats.

  ”Som visionskommune i Bevæg dig for livet har vi nu i lige over et år arbejdet for at fysikken ikke skal være en hindring for at være fysisk aktiv. Man kan sagtens dyrke motion eller være aktiv i foreningslivet selvom man for eksempel er i gang med et genoptræningsforløb. Det har vi flere gode eksempler på allerede. Og jeg er sikker på, at vi med den nye foreningsbrobygger vil få endnu flere eksempler på det,” siger Martin Lohse.

  Projektet gennemføres i samarbejde med DGI Storstrømmen, som har gode erfaring med brobygningsindsatser fra andre projekter.

  Henrik Holmer er formand for DGI Storstrømmen, og han tror på værdien af brobygning.

  ”Vi glæder os meget til et spændende projekt, hvor endnu flere får muligheden for at blive introduceret til foreningslivet i Guldborgsund Kommune. Det at flere borgere kan få hjælp til at lykkedes med at bevæge sig regelmæssigt ude i foreningerne, er en stor gevinst for vores landsdel, som vi glæder os til at støtte op omkring. Hele meningen med Bevæg dig for livet er jo netop at skabe mere bevægelse lokalt, og hjælpe flere til at opleve glæden ved idræt. Vi har rigtige gode erfaringer med brobygning i andre projekter, og ser derfor frem til at bidrage med at sætte initiativet i gang i Guldborgsund Kommune også,” siger Henrik Holmer.

  Case: Freddie og floorball

  I oktober 2018 kom Freddie Frederiksen ind af døren til sin første time i floorball. En fysioterapeut havde foreslået ham at prøve motionsformen som en del af et genoptræningsforløb. Og Freddie har scoret mange mål med den lille hvide bold siden den formiddag. Freddie går stadig på genoptræningsholdet hver fredag kl. 9:30-10:30 i Ejegodhallen. Men derudover er han blevet uddannet træner, blevet certificeret som dommer og er aktiv i bestyrelsen for TSG Floorball.

  Freddie er definitionen på en ildsjæl. Og han siger selv om sin genoptræningsrejse med floorball, at sporten kom ind i hans liv på det helt rigtige tidspunkt.

  ”Jeg startede som en del af et genoptræningsforløb i oktober 2018. I januar 2019 blev jeg færdiguddannet som træner. Den dag røg jeg også min sidste cigaret efter at have været storryger det meste af mit voksenliv. I oktober blev jeg certificeret som dommer. Og så har jeg fået nogle venner og et fællesskab, som jeg ikke havde før jeg startede til floorball,” siger Freddie Frederiksen.

  ”Når vi mødes fredag morgen på genoptræningsholdet kan jeg se, at alle glemmer sygdommen. Som træner er det faktisk rigtig vigtigt at huske at holde pause, for folk lægger slet ikke mærke til, hvor meget de bevæger sig. I starten tror folk slet ikke, at de kan holde til det eller være med. Men lige pludselig er de blevet grebet af spillet og løber rundt uden at skænke fysikken en tanke,” forklarer Freddie Frederiksen.

  ”Jeg kan helt sikkert anbefale både børn, voksne og personer i genoptræningsforløb at prøve kræfter med floorball. Vi har det sjovt, vi hygger os og jeg kan love at alle kan være med. Vi har både nogle med hjerteproblemer, kræft og KOL, og alle som én kan være med på deres egne præmisser,” siger Freddie afslutningsvis.