Skip to main content

Guldborgsund Kommune holder hånden under det lokale forenings- og kulturliv

Folketingets partier er i gang med at forhandle om hjælpepakker til kulturlivet. Men i mellemtiden kan Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune melde ud, at de vil holde hånden under det lokale forenings- og kulturliv i det omfang, det bliver nødvendigt.

02. apr 2020

Indhold

  ”Lige nu forhandles der på centralt hold i forhold til hjælpepakker til vores kultur og fritidsliv, og det følger vi naturligvis nøje her i Guldborgsund, men det er vigtigt for mig på vegne af Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget at betrygge jer i, at vi vil følge de centrale beslutninger op med lokale indsatser i det omfang det er nødvendigt,” siger formand for udvalget Martin Lohse.

  Mange lokale arrangementer, kulturinstitutioner og foreninger får hver måned støtte fra de forskellige puljemidler, som uddeles af Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget. Og mange midler søges til konkrete arrangementer, begivenheder eller projekter.

  Det er tydeligt for alle, at 2020 vil blive et særligt år, og udvalgsformanden vil gerne sende en besked til de lokale foreninger, kulturaktører og institutioner, som har fået tilkendt støtte fra Guldborsund Kommune:

  ”Uanset om I har været nødt til at rykke arrangementer, aflyse eller lukke ned, så vil vi sikre jer økonomisk,” udtaler Martin Lohse.

  Derudover vil Martin Lohse gerne opfordre til, at alle, som har mulighed for det, husker at støtte det lokale kultur- og foreningsliv både under og efter den nuværende situation.

  ”Når vi som mennesker og samfund står i en situation som denne, er det naturligt, at vi først og fremmest har fokus på sundhedssektoren og erhvervslivet. Men stille og roligt går det også op for os, at vi ikke kun skal overleve. At vi har brug for kunsten, kulturen og fællesskaberne for at komme igennem denne her situation. Derfor vil jeg gerne give det her løfte til vores kultur- og foreningsliv i dag: Vi holder hånden under jer,” siger Martin Lohse afslutningsvis.