Skip to main content

Guldborgsund Kommune indfører besøgsrestriktioner på alle plejecentre

Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt Guldborgsund Kommune at indføre midlertidige besøgsrestriktioner på alle plejecentre for at holde smitten nede og passe på sårbare ældre og medarbejdere. De nye begrænsninger betyder blandt andet, at beboerne på plejecentrene må få besøg i egen bolig fra én nærmeste pårørende. Besøgsrestriktionerne gælder fra 7. december og foreløbigt til 15. januar 2021.

08. dec 2020

Indhold

  Smittetallene i Guldborgsund Kommune har i en længere periode været nogle af de laveste i landet. Men inden for de seneste uger er udviklingen gået den forkerte vej.

  Mandag oplyste Statens Serum Institut, at 95 borgere i Guldborgsund Kommune var blevet konstateret smittet med corona inden for den seneste uge. Det betyder, at incidenstallet (antal smittede per 100.000) i Guldborgsund Kommune er over 150, og Styrelsen for Patientsikkerhed har derfor nu udstedt et påbud om besøgsrestriktioner på alle plejecentre i Guldborgsund Kommune for at holde smitten nede og passe på sårbare ældre og medarbejdere.

  De nye begrænsninger betyder blandt andet, at beboerne på kommunens plejecentre må få besøg i egen bolig fra én nærmeste pårørende.

  Beboere kan også få besøg i besøgstelte med varmekanoner, som Guldborgsund Kommune er i fuld gang med at få sat op på udendørsarealer ved alle plejecentre. Den nærmeste pårørende og yderligere to faste nære pårørende må aflægge visit i besøgsteltene. Der kan dog højst være to nære pårørende på besøg ad gangen.

  Besøgende skal bære mundbind eller visir, holde to meters afstand til beboere og personale og huske at spritte hænder.

  De nye retningslinjer for besøg på plejecentre gælder fra den 7. december og foreløbigt til 15. januar 2021.

  - Det er rigtig ærgerligt, at vi nu skal igennem det her igen. Vi forstår godt, at det er forbundet med afsavn, at vi er nødsaget til at indføre besøgsrestriktioner på alle plejecentre, men vi gør det for at passe på vores sårbare ældre og medarbejdere. Restriktionerne er ikke ligeså skrappe som sidst i løbet af foråret, så det er muligt at få besøg af sine nærmeste pårørende, siger Ida Byrge Sørensen, centerchef for Sundhed og Omsorg i Guldborgsund Kommune og tilføjer:

  - Vi gør alt, hvad vi kan for på den ene side at overholde de regler og retningslinjer, der gælder for at hindre smittespredning, og på den anden side at skabe en så tryg og rar hverdag for både beboere og besøgende som overhovedet muligt. Vi har på nuværende tidspunkt ikke haft nogen smittet borgere på vores plejecentre, og vi håber på, at vi fortsat kan holde beboere og personale fri for smitte.

  Guldborgsund Kommune har sendt breve ud til beboere og pårørende med praktiske informationer om de nye besøgsrestriktioner på plejecentrene. I første omgang havde vi fortolket restriktionerne forkert, og der bliver derfor hurtigst muligt sendt et nyt brev ud til beboere og pårørende med korrekte informationer.

  Hvis der er yderligere spørgsmål, skal man som borger kontakte personalet eller lederen af plejecentret.

  For yderligere information kontakt:

  Ida Byrge Sørensen, Centerchef for Sundhed og Omsorg i Guldborgsund Kommune: 25 18 06 70

  Emil Andersen, kommunikationskonsulent i Guldborgsund Kommune: 25 18 01 73