Skip to main content

Guldborgsund Kommune iværksætter ny pris

Når dørene åbner til Jobmessen i efteråret 2021 skal der, som noget nyt uddeles en pris. Beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune har besluttet, at anerkende de virksomheder i kommunen, der yder en ekstra indsats over for borgere, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

19. nov 2020

Indhold

    Beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune arbejder for, at alle får en uddannelse eller kommer i beskæftigelse, og det er der rigtig mange der gør. Men for nogle er vejen ind på arbejdsmarkedet enten meget lang eller forbundet med udfordringer, der gør det svært og uoverskueligt. I den situation er det vigtigt, at der skabes fleksible ordninger, som er tilpasset de personer, der endnu ikke har en plads på arbejdsmarkedet. Og det er der flere virksomheder, der allerede har gjort.

    ”Vi vil gerne anerkende de virksomheder, der påtager sig et særligt medansvar for at få så mange ind på arbejdsmarkedet som muligt. I vores udvalgsarbejde har vi mødt flere af disse virksomheder, der påtager sig et ekstra ansvar og eksempelvis ansætter medarbejdere på særlige vilkår, som kan være vejen ind på arbejdsmarkedet for den enkelte og det er meget prisværdigt”, siger formand for Beskæftigelsesudvalget Ole K. Larsen, der tilføjer, at ideen til en særlig anerkendelse faktisk er kommet fra lokale virksomheder i kommunen.

    På seneste møde tog udvalget den første drøftelse af hvordan konceptet omkring prisen skal være og på udvalgets møde i december bliver det endelig besluttet hvordan og hvornår man kan indstille en virksomhed til prisen.

    ”Som politisk udvalg og som kommune kan vi komme et stykke vej i forhold til at få alle ind på arbejdsmarkedet, men vi er dybt afhængige af, at virksomhederne åbner dørene og tager ansvar. Derfor vil vi gerne uddele en pris, som skal være med til at sætte fokus på hvor vigtigt det er, at vi alle bidrager. Jeg har talt med flere borgere, som af forskellige årsager har haft svært ved at finde en plads på arbejdsmarkedet. Det kan være en meget svær situation at stå i og derfor er det altafgørende, at der er virksomheder, der rækker hånden ud og giver en plads til én der har brug for det. Det vil vi gerne synliggøre og anerkende og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang”, udtaler udvalgsformand for Beskæftigelsesudvalget Ole K. Larsen.