Skip to main content

Guldborgsund Kommune og Roskilde Universitet indgår vigtig samarbejdsaftale

Det nye samarbejde skal styrke Nykøbing Falster som områdets uddannelsesby og videreudvikle områdets styrkepositioner i samarbejde mellem universitetet og kommunens virksomheder.

30. okt 2017

Indhold

  Udbuddet af uddannelser er afgørende for Danmarks vækst og udvikling. For at skabe lige muligheder er det samtidig afgørende, at der lokalt er adgang til uddannelse – på alle niveauer.

  Et nyt samarbejde mellem Guldborgsund Kommune og RUC er netop underskrevet og vil komme hele Lolland-Falster og Sydsjælland til gode.

  - Med denne aftale træder vi endnu et væsentligt skridt nærmere vores ambitioner på erhvervs- og uddannelsesområdet. Nykøbing er Lolland-Falsters og Sydsjællands uddannelsesby og aftalen med RUC giver nye muligheder for vores unge og for vores virksomheder. Vi glæder os til et helt tæt og dynamisk samarbejde siger borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder.

  Én af de konkrete initiativer i samarbejdsaftalen handler om Bioøkonomi, som er et af Guldborgsund Kommunes helt store fokusområder. I samarbejdsaftalen indgår konkrete forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for bæredygtigt landbrug og biogasoptimering mv.

  Ud over samarbejdet omkring bioøkonomi indeholder aftalen også særlige uddannelsesforløb og brobygningsforløb på det naturvidenskabelige område. Det vil konkret medføre spændende uddannelses- og talentforløb på ungdomsuddannelserne i Nykøbing.

  Derudover indtræder RUC i Uddannelsesforum i Guldborgsund Kommune og skal være med til at styrke samarbejdsrelationerne med de øvrige uddannelsesaktører og erhvervsorganisationen Business LF.

  - Vi er glade for denne særlige samarbejdsaftale med Guldborgsund Kommune. Vi ser frem til, at universitetsforskere og studerende får unikke muligheder for, at skabe dybere relationer til virksomheder og en række andre samarbejdspartnere om videreudvikling af områdets styrkepositioner, eksempelvis bioøkonomi og landbrug. Samarbejdet kan udvikle sig i flere retninger, og nu tager vi de første konkrete skridt. Jeg glæder mig til samarbejdet siger rektor på Roskilde Universitet Hanne Leth Andersen.

  Samarbejdsaftalen indgår som en del af arbejdet for at sikre kvalificeret arbejdskraft på Lolland Falster. Allerede nu oplever virksomheder mangel på kvalificeret mandskab og med udsigt til, at væksten vil øges over de kommende år er det vigtigt, at der bliver taget hånd om udfordringen allerede nu.

  På sigt kan aftalen også indeholde en såkaldt pop-up masteruddannelse, hvor det viser sig relevant.

  For yderligere kommentarer:

  Borgmester John Brædder, Guldborgsund Kommune på tlf.: 2518 0390

  Rektor Hanne Leth Andersen, Roskilde Universitet på tlf.: 2778 2838