Gå til hovedindhold

Guldborgsund Kommune støtter Madens Folkemøde på Engestofte Gods

Når Madens Folkemøde løber af stablen i begyndelsen af juni, kommer der over 8000 madinteresserede gæster fra hele landet til Engestofte Gods. Folkemødet er et fantastisk udstillingsvindue for Lolland-Falster og for lokale fødevarevirksomheder. Derfor har Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune valgt at støtte folkemødet med 250.00 kroner.

09. maj 2022

Indhold

  God mad i lange baner, cirka 75 debatter om mad og fødevarer, mere end 100 madaktiviteter for børn samt lokale fødevarer i stor stil. Det er noget af det, som gæsterne til Madens Folkemøde kan glæde sig til den 3. og 4. juni. Madens Folkemøde medvirker i væsentlig grad til at profilere de små og mellemstore fødevareaktører på Lolland-Falster, ligesom det viser Lolland-Falster frem for omverden. Derfor besluttede Økonomiudvalget på sit møde i mandags at støtte folkemødet med 250.000 kroner.

  ”Vi har noget af Danmarks bedste landbrugsjord, og det betyder, at vores dygtige fødevareproducenter også producerer nogle af landets bedste fødevarer. Desuden er vi gode til at udvikle nye produkter, hvor bæredygtighed er et vigtigt element. Vi ser også, at nogle af landets bedste kokke etablerer sig her, så der er på mange måder et helt særligt miljø inden for mad og fødevarer. Der er ingen tvivl om, at Madens Folkemøde er med til at styrke den position, og det er et fantastisk udstillingsvindue for Lolland-Falster. Det vil vi gerne understøtte,” siger borgmester Simon Hansen, der også er formand for Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune.

  Som en del af aftalen for støttemidlerne får Guldborgsund Kommune en standplads på folkemødet sammen med Lolland Kommune. Madens Folkemøde forpligter sig også til at have et særligt fokus på inddragelse af lokale aktører og producenter, ligesom der skal være en særlig indsats for at profilere kvaliteten af de fødevarer og madoplevelser, der kommer fra Lolland-Falster. Derudover skal Madens Folkemøde også lave et skoleprogram for skolebørn i Guldborgsund. Og det er vigtigt for borgmesteren.

  ”Jeg synes, det er vigtigt, at børn i en tidlig alder får adgang til viden om mad og introduceres til mad på en ny og inspirerende måde. Det gør vi på flere måder i Guldborgsund, og Madens Folkemøde er én af dem,” siger Simon Hansen.

  Folkemødechef Signe Gjessing sætter stor pris på støtten fra Guldborgsund Kommune. Både i form af støttekroner og i forhold til kommunens engagement på Folkemødet.

  ”Madens Folkemøde er begyndt at slå rødder og blive en markant begivenhed for Lolland-Falster. Vi er godt på vej, men vi er ikke i mål. Der er stadig masser af potentiale, der skal indfries og udvikles, så Madens Folkemøde kan vokse sig stærkere og udfolde sit fulde potentiale de kommende år. Derfor er vi også meget glade for den fortsatte opbakning og økonomiske støtte fra Guldborgsund Kommune, som sammen med støtten fra Lolland Kommune, Region Sjælland og det lokale erhvervsliv i form af Business Lolland-Falster er helt afgørende for den udvikling,” siger Signe Gjessing.

  Støtten til Madens Folkemøde kommer fra Økonomiudvalgets udviklingskonto.

  Kontakt

  Borgmester

  Simon Hansen

  Telefon: 25 18 18 16

  Email: siha@guldborgsund.dk


  Presse- og kommunikationskonsulent

  Johanne Duus Hornemann

  Telefon: 2518 2335

  Email: jdh@guldborgsund.dk