Skip to main content

Guldborgsund Kommune støtter Sydhavsøernes Frugtfestival

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har besluttet at fortsætte den økonomiske støtte og indgå en udviklingsaftale med Foreningen Sydhavsøernes Frugtfestival for perioden 2020-2022.

22. nov 2019

Indhold

  Guldborgsund Kommune har gennem årene støttet festivalen økonomisk. Derudover samarbejder flere lokale skoler og SFO’er med frugtfestivalen om at sætte fokus på kost og ernæring. Frugtfestivalen er et højdepunkt i den kulturelle og gastronomiske kalender i Guldborgsund.

  Derfor glæder det udvalgsformand Martin Lohse, at det gode samarbejde kan fortsætte.

  ”Sydhavsøernes Frugtfestival er et fyrtårn for Guldborgsund som et gastronomisk skattekammer. Festivalens mange tusinde besøgende får en unik mulighed for at se, føle og smage Guldborgsund. Det er utrolig vigtigt for både erhvervsliv, turisme og borgere, at flere får øjnene op for al den gode mad, drikke og smag som findes her,” siger Martin Lohse.

  ”Derudover byder festivalen på mange gode dannelsesmuligheder. Samarbejdet med lokale skoler og institutioner skal udvikles, viden om frugt skal udbredes og børnenes frugtbegejstringen skal dyrkes,” siger Martin Lohse.

  Sydhavsøernes Frugtfestival engagerer netværk, foreninger, frivillige, virksomheder og uddannelsesinstitutioner på tværs af Lolland-Falster.

  Claus Meyer er bestyrelsesformand i foreningen Sydhavsøernes Frugtfestival, og han siger:

  ”På vegne af alle vi frivillige, der har lavet Sydhavsøernes Frugtfestival de sidste 11 år, er det et kæmpe skulderklap, at Guldborgsund Kommune har besluttet at støtte festivalen i de kommende år. Guldborgsund Kommunes støtte er afgørende for, at det fortsat kan være gratis at besøge frugtfestivallen, og for at begivenheden kan bliver både smukkere og større. Jeg er sammen med den øvrige bestyrelse overbevist om, at Sydhavsøernes Frugtfestival de kommende år vil være med til at befæste Sydhavsøernes position som hele Danmarks frugthave og som et bugnede spisekammer helt generelt,” siger Claus Meyer.

  Festivalens mål er at blive Danmarks største og vigtigste frugtbegivenhed.

  ”Det vil – og skal – vi som kommune selvfølgelig støtte op om,” siger Martin Lohse afslutningsvis.

  Om Sydhavsøernes Frugtfestival

  • Sydhavsøernes Frugtfestival afholdes hvert år i september i Sakskøbing
  • Festivalen blev afholdt første gang i 2008
  • Mellem 20.000 – 25.000 mennesker besøger festivalen
  • Cirka 70 frivillige hjælper til inden, under og efter festivalen