Skip to main content

Guldborgsund topper frivilligheds-hitlisten

På fire år er Guldborgsund Kommune hoppet fra en 80. plads til en 6. plads på frivillighedsområdet. Jeg er glad for at vores arbejde giver så fint et resultat udtaler udvalgsformanden.

25. okt 2017

Indhold

  I 2013 gennemførte Danmarks Idrætsforbund den hidtil mest omfattende komparative analyse af idrætsforeningerne rammer og vilkår i landets kommuner. Fire år er gået og undersøgelsen er nu gentaget.

  Rapporten viser at Guldborgsund Kommune har taget et stort spring frem inden for frivilligheden i de seneste fire år.

  For fire år siden lå Guldborgsund Kommune på en 80.-plads mht. rekruttering af frivillige i foreningslivet – her fire år senere er vi i kommunen hoppet helt i top til en 6.-plads.

  - Jeg er rigtig glad for den fine placering og, at vi får engageret de unge i det frivillige arbejde. Det har stor betydning for Guldborgsund Kommune. Det er et område vi har arbejdet med de sidste fire år blandt andet ved at arbejde bevidst med at skabe et samarbejde mellem foreningerne og skolerne udtaler udvalgsformand for Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget Martin Lohse.

  Et af de projekter, vi har satset på er at få frivillighed på skoleskemaet. Projektet ”Broen til Bedre Sundhed” startede i 2014 et samarbejdet med Dansk Skole Idræt, og fik etableret valgfaget: Junioridrætsledere. Det har i dag udviklet sig til, at der på 8 skoler tilbydes ”Junioridrætsledere” som valgfag. Siden 2014 har 211 elever taget valgfaget.

  Som en del af valgfaget har eleverne mulighed for, at vælge at tage i praktik i de lokale foreningsklubber. Flere elever har allerede nu lavet aftale med de lokaler klubber.

  Yderligere oplysninger kontakt:

  Spørgsmål til rapporten:

  Formand for Kultur, Turisme- og Bosætningsudvalget:

  Martin Lohse 2518 1813

  Leder af Fritid

  Klaus Lykkebæk, kla@guldborgsund.dk eller 2518 0306

  Spørgsmål til projektet junioridrætslederuddannelse:

  Foreningsrådgiver Trine Bring Frederiksen, tbf@guldborgsund.dk eller 2518 0375