Skip to main content

Guldborgsunds kommunes idræts- og svømmehaller genåbner

Den 15. juni åbner Guldborgsund Hallerne. Det gælder Svømmecenter Falster, Svømmecenter Nordfalster og alle kommunale sportshaller. Det betyder, at frivillige foreninger og motionister endelig kan komme i gang med indendørs aktiviteter igen.

12. jun 2020

Indhold

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse, er glad for at hallerne nu kan åbne op.

  ”Det var en glædelig overraskelse, at hallerne fik tilladelse til at åbne i denne fase. Jeg ved, at der er mange foreninger, børnefamilier og motionister, som har savnet både idræts- og svømmehaller under nedlukningen. Og jeg ved, at medarbejderne glæder sig til at komme i gang igen,” siger Martin Lohse.

  ”Hallerne er et samlested for mange foreninger, og der er meget kultur- og fritidsliv som har sit naturlige omdrejningspunkt i hallerne. Derudover glæder det mig, at mange mennesker snart kan få glæde af de lokale sports- og motionsfællesskaber igen,” siger Martin Lohse.

  Leder af Guldborgsund Hallerne Mark Stig Andersen, har også set frem til genåbningen.

  ”Det er ikke meningen at hallerne skal ligge øde hen. Her skal være liv, aktivitet og motion. Det glæder vi os til at vi nu får tilbage. Derudover vil jeg nævne, at årskort og halvårskort til svømmecentrene selvfølgelig bliver forlænget med det antal dage, man er gået glip af under nedlukningen,” forklarer Mark Stig Andersen.

  En anderledes oplevelse

  Brugere af sports- og svømmehaller vil opleve, at der er en lidt anderledes oplevelse at komme i hallerne efter genåbningen. Som vi kender det fra mange andre steder i det offentlige rum vil der være afstandsmarkeringer, spritdispensere og øget fokus på makskapaciteten i de enkelte lokaler og svømmebassiner.

  Nogle ting vil fortsat være lukket. I svømmehallerne vil sauna og wellnessområder være lukkede i starten. De forventes at åbne i slutningen af juni. I idrætshallerne vil omklædningsrum i første omgang være lukkede. Gulborgsund Hallerne vil dog i dialog med foreningerne vurdere behovet og lægge en plan for en genåbning af omklædningsfaciliteterne.

  I både idræts- og svømmehaller er der ekstra fokus på rengøring og hygiejne.

  Det har ikke været muligt at åbne før den 15. juni af flere årsager. Dels skal regler og retningslinjer for genåbningen være på plads, vandet i svømmehallerne skal genopvarmes fra den nedsatte temperatur, som det har været på under nedlukningen. Derudover skal vandprøver godkendes af myndighederne inden genåbning. Og endelig skal de konkrete genåbningsplaner godkendes internt i kommunen.

  Vi glæder os meget til at åbne og få liv og aktivitet i Guldborgsund Hallerne igen. For at åbningen kan forløbe sikkert og trygt for både besøgende og medarbejdere, vil vi bede alle besøgende om at være ekstra opmærksom på:

  • At vise hensyn og holde god afstand til andre besøgende
  • At spritte hænder ofte
  • At følge medarbejderes anvisninger og opfordringer
  • At orientere sig om makskapacitet inden man går ind i et lokale eller ned i et svømmebassin

  Adgang- og åbningstiderne for de enkelte haller kan være ændrede, så husk at tjekke https://guldborgsundhallerne.dk/.