Gå til hovedindhold

Kommunens Landdistriktspulje støtter ny bålhytte i Eskilstrup

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget (KFB) har bevilget 100.000 kr. fra Landdistriktspuljen til en ny bålhytte, som foreningen Eskilstrup og Omegns Fællesråd står i spidsen for. Formålet med hytten er at skabe attraktive udearealer for områdets børn og unge såvel som hele Eskilstrup og opland til glæde for byens lokale fællesskab.

03. mar 2021

Indhold

  • Læs op

  Med bålhytten forventer foreningen at ”holde” byens unge i Eskilstrup, fordi der nu bliver et sted at mødes og mulighed for sammen at lave mad udover almindelig hygge. Ud over områdets beboere vil skole og SFO ligeledes kunne gøre brug af hytten.

  Tage Christensen, som er formand for Eskilstrup og Omegns Fællesråd, udtaler:
  ”Den nye bålhytte skal erstatte den gamle, der ikke har det så godt længere. Der er mange planer for området, hvor hytten skal ligge. I forbindelse med vores mountainbike bane og den nye kommende motionssti og ikke mindst folkeskoven, der skal etableres i nærheden. Hytten skal kunne bruges af alle. I skoletiden er det selvfølgelige skolebørnene – og weekender og aftenen er det byens borgere, der kan gå ned og stege sig en pølse over bålet – efter at have gået sig en tur på motionsstien eller i skoven.”

  ”I Eskilstrup har vi et grønt kommunalt område, som ligger centralt i forhold til skolen, hallen og andre sportsfaciliteter. Det er et vigtigt knudepunkt for aktivt udeliv og for en række lokale fællesskaber i Eskilstrup. Jeg er glad for at vi kan bakke op om at udvikle området med en ny bålhytte, så vi kan bevare de faciliteter, der er efterspørgsel på lokalt.”, siger Martin Lohse, udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget.

  Forud for KFB’s behandling af ansøgningen, så har projektet været drøftet og kvalificeret i Landdistrikts- og Turismeudvalget (LTU). LTU er et såkaldt §17, stk. 4-udvalg, der består af seks byrådspolitikere og seks borgerrepræsentanter fra kommunens lokalområder (uden for Nykøbing F).

  Kontakt

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget

  Martin Lohse

  Telefon: 25 18 18 13

  E-mail: marlo@guldborgsund.dk