Skip to main content

Kulturpolitik viser det brede kulturlandskab i Guldborgsund

I dag vedtog Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget en ny kulturpolitik for perioden 2019-2022. Kulturpolitikken består af fire spor, som repræsenterer forskellige veje i kulturlandskabet i Guldborgsund.

23. okt 2019

Indhold

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse glæder sig over den udarbejdede kulturpolitik.

  ”Kulturen i Guldborgsund er karakteriseret ved høje ambitioner og bredde. Her er noget for børn og voksne. Unge og ældre. Folk i byer og på landet. Her er finkultur og hverdagskultur. Og en masse midt imellem,” forklarer Martin Lohse.

  Kulturpolitikkens fire spor er:

  Spor 1: Et kulturliv, der favner bredt

  Det første spor skal sikre, at kulturlivet tilbyder oplevelser, som er attraktive for så stor en del af kommunens borgere som muligt.

  Spor 2: Børn og unge som medskabere af dannelse

  Det andet spor skal sikre, at børn og unge i hele kommunen møder gode kulturelle tilbud i deres hverdag.

  Spor 3: Frivillighed og kulturoplevelser, der vokser nedefra

  Det tredje spor skal sikre en fortsat stærk frivillighedskultur i Guldborgsund Kommune.

  Spor 4: Synlighed og samarbejde

  Det fjerde spor skal sikre synlighed og samarbejde på tværs af kommunegrænser, kulturinstitutioner og –aktører.

  De fire spor og Kulturpolitikken i sin helhed er skabt i et samarbejde mellem kulturaktører, frivillige, borgere og politikere i Guldborgsund Kommune. Der har været afholdt en workshop og et åbent borgermøde, hvor både frivillige og professionelle fra det levende kulturmiljø i kommunen har givet input til kulturpolitikken.

  Direktør for Museum Lolland-Falster Ulla Schaltz bemærker, at der er noget helt særligt ved fællesskabet omkring kulturen i Guldborgsund.

  ”Kulturlandskabet i Guldborgsund er præget af dialog, samarbejde og velvilje. Og det er faktisk ganske unikt, hvis man ser ud over det samlede danske kulturlandskab. Det skaber stærke institutioner og et bredt forankret kulturliv,” siger Ulla Schaltz.

  ”Kulturpolitikken understreger vores ambitioner om, at gøre kunst og kultur til fundamentet for vores fælles indsigt og udsyn. Den giver os med andre ord redskaberne til at være os selv i verden. Det helt centrale er, at vi gør kulturen til udgangspunktet for dannelse,” siger Martin Lohse.

  På vegne af hele Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, vil jeg gerne sige stor tak til alle, der har bidraget til kulturpolitikken på borgermøde, workshop og i høringssvar. Det har gjort hele forskellen for det færdige resultat,” siger Martin Lohse afslutningsvis.

   

  Invitation til releasefest

  Den 23. november kl. 12:30 inviterer Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget til fejring af kulturpolitikken.

  Der vil være frokostbuffet, familiekoncert med gypsy swing-bandet Papa Kotji, skate og billedværksted.

  Releasefesten vil finde sted på Kulturfabrikken, Industrivej 10, Nykøbing F.

  Alle er velkomne, arrangementet er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.