Skip to main content

Lolland-Falster er DI-højdespringer

Guldborgsund Kommune fortsætter de senere års gode takter og rykker igen frem på DI´s årlige erhvervsklimaundersøgelse.

04. sep 2018

Indhold

  Sidste års 58. plads er i år skiftet ud med en 31. plads og det er gode nyheder for kommunens borgmester:

  ”Det er fantastiske nyheder. Det er noget vi har arbejdet på i flere år og viser at tæt samarbejde og god dialog mellem alle parter giver resultater. Vi har alle en fælles mission om at skabe de bedste rammer for vores virksomheder” udtaler John Brædder.

  Melitek, som er én af kommunens store virksomheder bakker op om det gode resultat i DI-undersøgelsen:

  ”Jeg oplever et utroligt godt samarbejde med Guldborgsund Kommune. Jeg har mærket at erhvervsområdet er blevet prioriteret højt i mange år og jeg føler helt klart, at det er en kommune, der er engageret både i os private virksomheder, men også i kommunens borgere. Vi har også haft gode erfaringer de gange vi har udvidet virksomheden og oplevet en effektiv og kompetent sagsbehandling fra kommunen” udtaler direktør i Melitek, Kim Laursen.

  Lolland Kommune rykker også frem på ranglisten og placerer sig nu på en 52. plads. Lolland Falster er dermed DI-højdespringer og rykker samlet set mest frem af de 19 områder, som DI arbejder med.

  ”Både Guldborgsund og Lolland Kommune arbejder seriøst og målrettet med erhvervsservice og erhvervsudvikling, bla. Via den lokale erhvervsorganisation Business Lolland-Falster. Vi har mulighederne for her midt mellem Hamborg og København at skabe et nyt bæredygtigt tyngdepunkt for produktion, som kommer alle til gode. Den chance er vi i gang med at gribe sammen, siger Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster.

  Og i kommunen er der ønske om at styrke erhvervslivet i endnu højere grad:

  ”Vi har fortsat høje ambitioner og har øjnene stift rettet mod de områder, hvor vi ligger lavt. I Guldborgsund har vi nogle udfordringer i kategorierne ”arbejdskraft” og ”uddannelse” og det er områder, som vi allerede arbejder på højtryk for at være med til at løse. Vi skal være med til at sikre den fremtidige vækst og det kan vi kun, hvis virksomhederne har den arbejdskraft de skal bruge og vi kan uddanne til det der er brug for. Men det er da en glædelig nyhed, at vi i år ligger nr. 31 og meget positivt, at hele 80% af vores virksomheder vil anbefale andre virksomheder, at etablere sig i Guldborgsund. Det ser vi meget frem til smiler en glad borgmester fra Guldborgsund.

  For yderligere kommentarer kontakt:

  Borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder på tlf.: 2518 0390