Skip to main content

Masser af aktivitet på Sydfalster til sommer

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget bevilgede den 16. december 30.000 kr. i tilskud til kulturaktiviteter i Gedser og omegn til sommer.

21. dec 2020

Indhold

  Kulturaktører i Guldborgsund sidder sjældent stille, heller ikke selv om der ikke kan være aktiviteter for publikum i skrivende stund. Den nye forening Kultur på Tværs har sat sig for at holde traditionen om mange og varierede kulturtilbud i Gedser-området ved lige, og har tilrettelagt et bredt program for sommerevents i 2021.

  ”Kultursommer 2021” kommer til at byde på blandt andet teater, koncerter og fællessang. Og det er af stor værdi for området, at der et aktivt kulturliv, hvor man kan mødes og blive inspireret, mener formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse: ”I Gedser har vi et umådeligt aktivt foreningsliv, og vi er efterhånden blevet vant til, at der finder forbavsende mange kulturelle og fællesskabende aktiviteter sted her. Det glæder mig, at vi også i 2021 kan se frem til, at der er masser af mulighed for at finde fællesskaber og at blive inspireret og underholdt.”

  Kultur på Tværs arbejder på tværs af såvel alder som geografi, og rækker da også ned over Østersøen, og forsøger at tiltrække tyske turister til deres arrangementer. Det er der allerede erfaring med lykkes godt, ligesom at besøgende sydfra kan have en afsmittende effekt på nabokulturaktørerne på det sydlige Falster. Sommeren 2020 viste ifølge Kultur på Tværs øgede besøgstal i området.

  Arrangementerne i Kultursommer 2021 vil foregå følgende steder: Købmandsgården, Scandlines Portalen, Det sorte Geomuseums ”baghave” og på Danmarks Sydspids.

  Kontaktoplysninger for mere information

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse på tlf. 25 18 18 13

  Faktaboks

  Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget bevilgede på deres møde den 16. december 2020 tilsagn til følgende projektansøgninger:

  Pulje

  Ansøger

  Projekt

  Kulturpuljen

  Kultur på Tværs

  ”Kultursommer 2021”

  Kulturpuljen

  Teatret Masken

  ”Drama for børn”

  Turismepuljen

  Museum Lolland-Falster

  ”Sydhavsøernes herregårde”

  Turismepuljen

  Det Sorte Geomuseum

  ”Synliggørelse mod Skolegade”

  Bevæg dig for Livet-puljen

  Guldborgsund Kajakklub

  Kajakpolo rettet mod unge i Guldborgsund Kommune

  Kontakt

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget

  Martin Lohse

  Telefon: 25 18 18 13

  E-mail: marlo@guldborgsund.dk