Skip to main content

Massiv indsats i Guldborgsund på demensområdet: Alle medarbejdere og ledere på plejecentrene efteruddannes med ny viden og inspiration om demens

På onsdag den 19. september samles 200 medarbejdere og ledere til en fælles start på det ambitiøse forløb ”Fra Plejekultur til Omsorgskultur”. Frem til udgangen af 2019 vil de ansatte på kommunens plejecentre blive efteruddannet og inspireret til deres daglige arbejde og samvær med mennesker med demens. Målet er større trivsel og mere livskvalitet for borgere med demens.

17. sep 2018

Indhold

  Hvordan er man sammen med et menneske med demens, når vedkommende har svært ved at tale? Hvordan stimulerer man de sanser, der stadig fungerer, for at øge oplevelsesevnen og trivslen hos den pågældende? Hvad gør vi som medarbejdere og ledere rigtigt i det daglige arbejde, og hvad skal vi fokusere mere på?

  Det er nogle af de spørgsmål, som i den kommende tid vil blive undersøgt og besvaret, når de ansatte på Guldborgsunds plejecentre frem til udgangen af 2019 gennemgår en række forskellige kursus- og uddannelsesforløb, der skal styrke dem i deres arbejde og samvær med borgere med demens.

  På onsdag den 19. september er der opstartskonference for alle 200 medarbejdere og ledere fra kommunens plejecentre. Her er der blandt andet foredrag af den hollandske læge og demensekspert Aster Shepel og en rækkes workshops, hvor deltagerne får konkrete værktøjer, som de kan tage med sig hjem og benytte med det samme.

  ”Der kommer hele tiden ny viden på demensområdet, og vi er optaget af at skabe gode rammer for mennesker med demens, så de fortsat trives og oplever kvalitet i tilværelsen trods den indgribende sygdom. Derfor har vores samlede uddannelsesforløb ikke kun fokus på teori, men i høj grad også på den helt konkrete hverdag for mennesker med demens,” siger demenskoordinator Liza Brinks, der er en af kræfterne bag indsatsen.

  ”Fra Plejekultur til Omsorgskultur” er finansieret af Sundhedsstyrelsen med knap tre millioner kroner, og det er også styrelsen, som følger og evaluerer projektet. Udover forskellige kursus- og uddannelsesforløb for de ansatte, bygger projektet også på inddragelse af borgerne og de pårørende, og at samarbejdet mellem kommunen og de pårørende skal styrkes og gøres langt tættere.

  Bo Abildgaard, der er formand for Social, Sundhed og Omsorgsudvalget glæder sig til at byde medarbejdere og ledere velkommen til opstartskonferencen på onsdag.

  ”Guldborgsund Kommune fik titlen som demensvenlig kommune tilbage i november 2016, og den massive indsats, der sættes i gang nu, er helt i tråd med vores ambition og løbende arbejde. Vi har nogle motiverede og engagerede medarbejdere, der hver dag arbejder for, at borgere med demens trives og har det godt. Med projektet kan vi give medarbejderne endnu mere viden og endnu flere værktøjer til det arbejde,” siger Bo Abildgaard.

  Det anslås, at der er cirka 1.300 borgere med demens i Guldborgsund Kommune.

  Pressen er velkommen til at deltage på konferencen den 19. september. Info om tid og sted fås ved kontakt til kommunikationskonsulent Johanne Duus Hornemann (se kontaktinfo herunder).


  For yderligere oplysninger eller interview:

  Bo Abildgaard, formand for Social, Sundhed og Omsorgsudvalget, 25181809, bab@guldborgsund.dk

  Liza Brinks, demenskoordinator, 25181157, lbr@guldborgsund.dk

  Ida Byrge Sørensen, Centerchef, Center for Sundhed & Sundhed, 25180670, ibs@guldborgsund.dk

  Johanne Duus Hornemann, kommunikationskonsulent, 25182335, jdh@guldborgsund.dk