Skip to main content

Medarbejder i dagtilbud smittet med den britiske variant af corona

Guldborgsund Kommune har nu fået sit første konstaterede tilfælde af den britiske variant af corona. Der er tale om en medarbejder fra Børnehuset Krummerne i Sakskøbing. Syv børn og fem medarbejdere er sendt hjem i 14 dages isolation.

22. jan 2021

Indhold

  Mange af de danske kommuner har allerede haft deres første konstaterede tilfælde af den såkaldt britiske variant af corona, B.1.1.7. Det gælder nu også Guldborgsund Kommune.

  En medarbejder i Børnehuset Krummerne i Sakskøbing er blevet smittet med den britiske variant af corona.

  Onsdag i denne uge fik medarbejderen et positivt svar på en pcr-test. Alle de børn og medarbejdere, der havde været nære kontakter, blev samme dag sendt hjem.

  Torsdag i denne uge modtog medarbejderen en opringning fra Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor det blev bekræftet, at der var tale om coronavariant B.1.1.7. Alle nære kontakter fra Børnehuset Krummerne har derfor torsdag fået forlænget deres hjemmeisolation fra syv til 14 dage.

  Tæt dialog med styrelse

  Alle de hjemsendte børn og medarbejdere fra Børnehuset Krummerne testes på dag fire, seks og 14. Hvis alle test er negative, må isolationen ophæves.

  Margit Mikkelsen, centerchef for Børn og Læring, siger om det første konstaterede tilfælde af den britiske variant af corona i Guldborgsund Kommune:

  ”Vi er i tæt dialog med Guldborgsund Kommunes fagprofessionelle på området samt Styrelsen for Patientsikkerhed, og vi gør alt, hvad vi kan for at begrænse smittespredningen. Ledere og medarbejdere er heldigvis rigtig gode til at følge vejledningerne fra myndighederne, og det er vigtigt i forhold til at mindske smittespredning,” fortæller Margit Mikkelsen.

  Børnene er stueopdelt

  Børnehuset Krummerne har fulgt vejledningerne fra Sundhedsstyrelsen og er opdelt i en fast, lille gruppe på stuen. Børnene og medarbejderne er derfor ikke blevet blandet med hinanden.

  Den smittede medarbejder har derfor kun været i nær kontakt med de syv børn og tre kolleger fra den ene stue. To andre medarbejdere er også blevet sendt hjem i isolation af hensyn til et forsigtighedsprincip, da de har været i kontakt med den smittede medarbejder i forbindelse med pauser og oprydning.

  Alle medarbejdere og berørte forældre er blevet kontaktet telefonisk af Børnehuset Krummerne. Der er ligeledes sendt skriftlig information ud.

  For yderligere information kontakt:

  Margit Mikkelsen, centerchef for Børn og Læring: 25 18 28 00

  Emil Andersen, kommunikationskonsulent i Guldborgsund Kommune: 25 18 01 73