Gå til hovedindhold

NATIONAL KONFERENCE OM DANNELSE I GULDBORGSUND

Hvad er dannelse og hvorfor er dannelse vigtigere nu end nogensinde før? Det spørger Guldborgsund Kommune om, når de d. 17. september 2021 for fjerde år i træk inviterer til en national dannelseskonference på Nykøbing Falster Teater. Blandt hovedtalerne er Mikael Bertelsen, Thomas Blachman og legeprofessor Helle Marie Skovbjerg. PRESSEN ER VELKOMMEN

09. sep 2021

Indhold

  På Dannelseskonferencen den 17. september 2021 vil Mikael Bertelsen tale om kunsten at forfølge sine drømme og turde fejle undervejs, Thomas Blachman lægger kreativiteten og idéerne i hænderne på ungdommen, legeprofessor Helle Marie Skovbjerg vil udfolde, hvordan vi bliver lidt mere modige, når vi leger, mens Katrine K. Pedersen vil tale om børn og unges sårbarhed i en digitaliseret tidsalder.

  Derudover kan deltagerne vælge mellem oplæg og workshops v. Teatret Masken, Museum Lolland-Falster i samarbejde med dannelseseksperimentariet Menneskets Verden, det nationale udviklingsprogram Playful Learning m.fl.

  Oplæggene har i år fokus på blandt andet leg, kropslig dannelse, innovation og unge som medskabere af kultur.

  Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, siger: ”I Guldborgsund arbejder vi strategisk og praktisk med dannelse på mange niveauer. Vi er i konstant udvikling og bevægelse på området, og fx er vi lige på trapperne med vores nye tiltag Kulturpasset, der hvert år sikrer gratis adgang for børn, unge og deres familier til vores inspirerende kulturinstitutioner.”

  Med den årlige dannelseskonference ønsker Guldborgsund Kommune at sætte fokus på dannelse både lokalt og nationalt.

  Dannelseskonferencen er et forum for diskussion, idéudvikling og innovation, hvor oplæg og workshops sætter viden om dannelse fra både forsknings- og praksisfeltet i spil.

  Konferencen er en tilbagevendende begivenhed, hvor Guldborgsund Kommune inviterer til en fælles drøftelse af, hvordan leg, kunst, natur, litteratur og kultur, videnskab, filosofi, pædagogisk praksis mv. kan være med til at give børn og unge kritisk sans, demokratisk forståelse og evnen til nysgerrig refleksion, fordybelse og kreativitet.

  Dannelseskonferencen foregår den 17. september 2021 på Nykøbing F. Teater, Østergågade 2, 4800 Nykøbing F.

  Konferencen henvender sig især til personer, som arbejder med dannelse, uddannelse og kultur i kommuner, dagtilbud, på skoler og på kulturinstitutioner.

  Alle interesserede er meget velkomne.

  Se hele programmet her: www.guldborgsund.dk/Dannelse21 hvor der også stadig kan købes billet.

  Presseinvitation

  Kontakt presseansvarlig Helle Bertram for gratis tilmelding og muligheder for interviews.

  Kontakt

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget

  Martin Lohse

  Telefon: 25 18 18 13

  Email: marlo@guldborgsund.dk