Skip to main content

Ny Folkeoplysningspolitik er vedtaget

Byrådet har den 10.10.2019 vedtaget en ny Folkeoplysningspolitik. En Folkeoplysningspolitik der er grundlag for, at Guldborgsund er en kommune, hvor der er fokus på at der skal være tilbud til alle borgere – uanset hvem du er, hvor du er i dit liv, og hvor du bor i kommunen.

08. dec 2019

Indhold

  Politikken er blevet til ved hjælp af mange frivillige og foreningsmedlemmers indsats, og det har netop været vigtigt, at det er foreningerne, der har været med til at sætte aftryk på politikken, med konkrete målsætninger og indsatser.

  Vi glæder os til at fortsætte det videre arbejde med at virkeliggøre de konkrete planer til gavn for både børn, voksne og ældre i Guldborgsund Kommune” udtaler formand for Folkeoplysningsudvalget Lene Madegaard og fortsætter ”Vi håber at foreningerne vil bakke op om Folkeoplysningspolitikken”.

  Folkeoplysningspolitikken er en vejviser

  Politikken har været undervejs det sidste halvandet års tid, hvor der er blevet arbejdet med at tilpasse politikken i forhold til den samfundsmæssige retning, som borgerne i Guldborgsund stræber efter.

  Ifølge Chris Mckay som repræsenterer Aftenskolernes Samråd og som har været en del af arbejdsgruppen, så er den nye folkeoplysningspolitik en vejviser for foreningerne. De fire vedtagne indsatsområder for politikken er: 1) Vi vil styrke folkeoplysningen ved at sikre at der er gode, udviklende foreningstilbud til alle 2) Vi vil sikre at foreningslivet rækker ud til omverdenen ved at være fremtrædende i lokalsamfundet 3) Vi vil sikre at der er gode mødesteder og gode fysiske rammer for alle og i alle dele af kommunen, samt 4) Styrke gode muligheder for udvikling af kompetencer hos vores foreningsledere.

  Politikken er nu trykt og er ved at blive udsendt til alle folkeoplysende foreninger i Guldborgsund Kommune og kan læses på kommunens hjemmeside: https://www.guldborgsund.dk/da/Politik/Politikker_og_strategier.aspx