Skip to main content

Nye regler skal få torvehandel til at vokse

Større udvalg og flere sælgende. Det er håbet for torvehandelen i handelsbyerne i Guldborgsund Kommune. Derfor er der netop vedtaget et nyt regulativ, der åbner op for salg af nye varer. Samtidig er afgifterne for at have en plads til torvehandelen taget væk i år.

31. mar 2020

Indhold

  Friske tomater, et stykke ost eller hvad med en buket friske blomster? Det er noget af det, du kan købe med hjem, hvis du tager til torvedag i en af handelsbyerne. Men du kan godt tage en større kurv med til varerne i fremtiden. For nu åbner Guldborgsund Kommune op for, at der kan sælges nye typer af varer til torvehandelen.

  -          Vi vil rigtigt gerne have mere liv i bymidterne. Og her er torvehandel en vigtig faktor. Så vi håber, at vi ved at give friere rammer for vareudbuddet kan få flere sælgende til at deltage, siger udvalgsformand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen.

  De nye rammer er beskrevet i et nyt regulativ for brug af det offentlige rum, som udvalget netop har godkendt på sit seneste møde. Her åbnes for at der udover de nuværende varer, som fødevarer og kunsthåndværk, også kan sælges outletvarer og varme og kolde måltider.

  -          Det er foreløbig et forsøg, som vi evaluerer, når året er omme. Det er vigtigt at understrege, at salget kun må foregå på torvehandelsdagene. Så vi håber, at vi på de dage kan få skruet op for volumen af torvehandelen, så det kan tiltrække flere kunder og dermed mere liv, siger udvalgsformanden.

  Nye stadepladser i Nykøbing
  Udover nye regler for alle torvehandlende, er der også beskrevet regler for brug af de stadepladser, der er etableret på Torvet i Nykøbing.

  -          Det er første sæson, hvor det nye torv skal tages i brug. Der er lagt strøm og afløb i jorden til syv stadepladser på Torvet. Dem har vi valgt at reservere til de restauratører, som er på Torvet nu. Samtidig har vi valgt ikke at lave strikse regler for inventaret, fordi vi ikke ønsker, at det skal være forbundet med store økonomiske omkostninger at rykke ud, siger Peter Bring-Larsen.

  Afgifterne for brug af stadepladserne er ligesom afgifterne for en plads til torvehandel allerede blevet fjernet som en del af hjælpepakken til erhvervslivet.

  -          Vi står i en situation lige nu, hvor vi ikke ved, hvornår hverdagen vender tilbage, som vi kender den. Men vi håber, at vi med de her initiativer fjerner nogle økonomiske barrierer, så flest muligt får rum til at være med på trods af den svære situation mange er i nu, siger han.