Gå til hovedindhold

Nye sponsoraftaler støtter den lokale idræt til at nå nye højder

Økonomiudvalget har på dagens møde godkendt tre sponsoraftaler med tre meget forskellige atleter, idræts- og sportsklubber. Formålet er at støtte den lokale idræt, der rækker ud over kommunegrænsen, og at engagere børn og unge i idræts- og foreningslivet.

12. jan 2021

Indhold

  Der er støtte og opbakning til den lokale og internationale idræt i Guldborgsund, og med afsæt i kommunens idrætspolitik godkendte Økonomiudvalget tre sponsoraftaler på sit første møde i 2021.

  Den ene er med den lokale bueskytte Stephan Hansen, der er en af verdens bedste, den anden er med Brydeklubben Thor, der er Danmarks førende og største brydeklub, og den tredje er med Nykøbing Falster Travbane.

  Formålet med sponsoraftalerne er at anerkende og støtte lokale atleter og den lokale idræt, der rækker ud over både kommunens og Danmarks grænser. Både bueskytte Stephan Hansen og Brydeklubben Thor er førende inden for sit felt og har flere nationale og internationale sejre og trofæer med sig, og travbanen markerer sig fortsat som en væsentlige faktor i dansk hestesport og trækker hvert år nogle af landets dygtigste travheste og flere tusinde tilskuere til, når eksempelvis Harald Lunds Mindeløb afvikles i juli måned.

  Derudover er formålet med aftalerne med Stephan Hansen og Brydeklubben Thor at engagere kommunens børn og unge i idræts- og foreningslivet, og at engagere atleter og idrætslivet i at tage et socialt ansvar gennem sporten.

  Blandt andet betyder sponsoraftalerne, at der skal laves en række aktiviteter under det, der hedder Åben Skole, hvor skolerne i samarbejde med foreninger og enkeltpersoner, kan præsentere børn og unge for eksempelvis sports- og idrætsfælleskaber og udfoldelsesmuligheder. Desuden skal Brydeklubben Thor medvirke til at skabe idrætsmuligheder for børn, unge og voksne med særlige behov, ligesom klubben skal hjælpe borgere med etnisk baggrund ind i det danske idræts- og foreningsliv.

  En anden væsentlig faktor ved sponsoraftalerne er, at parterne skal medvirke til at fremme talent- og rekrutteringsudviklingen inden for både bueskydning og brydning.

  ”I Guldborgsund har vi et rigt sports- og foreningsliv, og vi har mange atleter og sportsudøvere, som hører til i den internationale topklasse. Det skal vi blive ved med at have, og vi skal gøre det klart for alle borgere her i kommunen, og også uden for kommunegrænsen, at man kan komme meget langt som atlet eller idrætsudøver, når man bor her i kommunen. Det er en del af vores idrætspolitik, og det understøtter vi blandt andet med sponsoraftaler som dem, vi nu har godkendt,” siger John Brædder.

  ”Desuden er det vigtigt for os, at sponsoraterne også kommer andre til gode. Derfor er det en vigtig del af sponsoraftalerne, at vores børn og unge får præsenteret sport og idræt på et højt niveau, at de bliver præsenteret for nogle rollemodeller, og at de selv får mulighed for at blive en del af fællesskabet i foreningerne, uanset ens fysiske og psykiske forudsætninger. Det sociale ansvar er meget vigtigt, og det afspejler sponsoraftalerne også,” siger John Brædder.

  Netop det sociale engagement betyder meget for Brydeklubben Thor. For selvom brydeklubben har fokus på eliten og ambitioner om OL- og VM-medaljer, så er breddearbejdet et vigtigt fundament for klubben, siger Patrick Hyllegaard, der er brydeklubbens formand.

  ”Vi sætter stor pris på samarbejdet med Guldborgsund Kommune. Det giver os mulighed for at satse på både bredden og eliten. Vores motto er, at vi er mere end en klub, og at vi er med til at danne hele mennesker. Derfor går vi op i at inkludere alle borgere i klubben, uanset deres forudsætninger og sportslige ambitioner. Samtidig betyder vores tilbud gennem eksempelvis Åben Skole, at vi kan præsentere vores sport for mange børn og unge, og det styrker vores rekrutteringsgrundlag,” siger Patrik Hyllegaard.

  Sponsoraftalen med Stephan Hansen er på 50.000 kroner. Aftalen med Brydeklubben Thor er på 125.000 kroner, mens aftalen med Nykøbing Falster Travbane er på 75.000 kroner. Alle tre aftaler er indgået for 2021.

  Kontakt

  Borgmester

  John Brædder

  Telefon: 25180390