Skip to main content

Nyt samarbejde skal sikre erhvervslivet adgang til kvalificeret arbejdskraft

Udfordringen omkring mangel på kvalificeret arbejdskraft skal løses i fællesskab. Derfor blev nyt samarbejde mellem EASJ og Guldborgsund Kommune indgået i dag.

24. okt 2017

Indhold

  Det er en kendsgerning, at erhvervslivet mangler kvalificeret arbejdskraft og med udsigten til en generel øget vækst i samfundet vil den udfordring kun blive større. Det er en fælles udfordring, der kun løses gennem samarbejde. Derfor har Guldborgsund Kommune og Erhvervsakademi Sjælland nu underskrevet en samarbejdsaftale med ét konkret mål: kvalificeret arbejdskraft!

  ”Vi er rigtig glade for aftalen”, siger Borgmester John Brædder. ”I Guldborgsund Kommune og Business LF ligger det os meget på sinde at sikre, at virksomhederne får hjælp med at løse udfordringerne. Og vi ved, at Erhvervsakademi Sjælland har mange gode tilbud, som skal bringes i spil. Det er baggrunden for, at vi har valgt at indgå denne konkrete samarbejdsaftale. Og når realisering af samarbejdsaftalen samtidig medvirker til at styrke og videreudvikle Uddannelsesbyen Nykøbing, så går det hele op i en højere enhed”.

  ”Vi ønsker med samarbejdsaftalen at komme tættere på virksomhederne for at danne os et indtryk af deres behov og synliggøre vores konkrete uddannelsesmuligheder”, siger Rektor Ulla Skaarup fra Erhvervsakademi Sjælland. ”Vores mellemlange videregående uddannelser og efteruddannelsestilbud er jo netop rettet imod særligt de private virksomheder og jeg er sikker på, at vi med samarbejdsaftalen kan sikre et match mellem virksomhedernes efterspørgsel og det konkrete udbud af uddannelsesmuligheder”.

  Den indgåede samarbejdsaftale har god sammenhæng med det fælles vækstprogram for Lolland-Guldborgsund-Vordingborg, der har fokus på arbejdskraft. Under vækstprogrammet er netop nu igangsat en analyse, der meget præcis skal kortlægge, hvilke typer kompetencer, virksomhederne her i landsdelen særligt mangler. Når resultaterne af denne analyse ligger klar, skal det kortlægges, om Erhvervsakademiet har nogle allerede eksisterende uddannelsestilbud, eller om der er basis for at oprette pop-up uddannelser med skræddersyede tilbud. Dermed er de første skridt i udmøntning af aftalen på plads.

   

  For yderligere information kan rettes kontakt til:

  John Brædder, Telefon: 2518 0390

  Ulla Skaarup, Telefon: 5076 2601

   

   

  Yderligere information om Vækstprogram Lolland-Guldborgsund-Vordingborg kan indhentes hos programkoordinator Mikkel Lundemann Rasmussen på telefon: 2518 2363

  Foto vedlagt pressemeddelelsen: Borgmester John Brædder (Guldborgsund Kommune) og Rektor Ulla Skaarup (Erhvervsakademi Sjælland) med underskrevet samarbejdsaftale.