Gå til hovedindhold

Øget handicaptilgængelighed på flere af kommunens kulturinstitutioner

Med et samlet beløb på 5,2 mio. kr. får tre af kommunens kulturinstitutioner nu forbedret deres adgangsforhold og handicaptilgængelighed til gavn for kommunens borgere med funktionsnedsættelser.

22. dec 2021

Indhold

  På Kultur- Fritid- og Bosætningsudvalgets sidste møde i denne byrådsperiode blev der afsat penge til flere indsatser til gavn for borgere med funktionsnedsættelser. Den samlede indsats beløber sig til 5,2 mio. kr., som nu skal forbedre handicaptilgængeligheden på tre af kommunens kulturinstitutioner.

  ”Jeg er rigtig glad for, at vi i udvalget har afsat disse midler, så flere af vores borgere kan bruge kommunens tilbud, og få mulighed for at deltage i flere af kommunens aktiviteter. Det er vigtigt, at så mange som muligt deltager i kommunens mange fællesskaber og kulturtilbud, og det hjælper disse tiltag nu med til” siger udvalgsformand for Kultur- Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse.

  Ét af de steder der nu får forbedret tilgængeligheden er Musikskolen i Nykøbing, hvor al adgang til bygningen i øjeblikket foregår via trapper. Derfor etableres nu en elevator, der vil gøre det muligt for borgere med funktionsnedsættelse at deltage i musikskolens aktiviteter og musikalske fællesskaber på lige fod med andre borgere. Samtidig vil elevatoren også kunne benyttes, når der skal flyttes udstyr og instrumenter til aktiviteter og koncerter uden for Musikskolen.

  En anden kulturinstitution, der nu får forbedret adgangsforhold er bibliotekets sal på Rosenvænget, hvor mange af bibliotekets aktiviteter foregår. Her er der kun adgang via trapper, hvilket afskærer dårligt gående og kørestolsbrugere i at deltage i. Løsningen bliver en udvendig elevator, og samtidig omdannes det ene af to toiletter på første salen til handicaptoilet.

  Det tredje sted, der får forbedret sine adgangsforhold er Toreby Lokalhistoriske Arkiv, som har deres lokaler på 1. sal ved Plejecenteret i Toreby. Her bliver der opsat en lift op til arkivet, så flere af arkivets brugere og ældre fra plejecenteret nemmere får adgang. Derudover kan liften bruges af plejecenteret, som har deres vaskerum på 1. salen.

  Alle tre forbedringer bliver igangsat i løbet af 2022.

  Kontakt

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget

  Martin Lohse

  Telefon: 25 18 18 13

  Email: marlo@guldborgsund.dk


  Chefkonsulent, Cand.Comm.

  Rikke Betak

  Telefon: 25180248

  Email: rblu@guldborgsund.dk