Skip to main content

Økonomiudvalget sætter sig i spidsen for Ydre Østerbro

Der bliver styrket politisk fokus på indsatserne på Ydre Østerbro i Nykøbing, når Økonomiudvalget nu bliver politisk styregruppe.

05. mar 2019

Indhold

  Lindholm Indefra. Skolestrukturen. Det vilde strøg. Campus. Boligsammensammensætning.

  I forbindelse med kommunalplanen for Ydre Østerbro, er der lagt op til store udviklingsprojekter og ikke mindst store beslutninger om fremtiden for området.

  Derfor besluttede Økonomiudvalget ved dagens udvalgsmøde at sætte sig i spidsen for projekterne og vil fremover udgøre den politiske styregruppe.

  ”Ydre Østerbro i Nykøbing har været i fokus som udviklingsområde i længere tid, og der er så mange spændende tiltag i gang i området. Nu mener vi, at der er behov for endnu mere politisk fokus på området, og det er derfor, at vi har besluttet, at det er Økonomiudvalget, der skal være politisk styregruppe for indsatserne i området,” siger borgmester John Brædder.

  Udover det arbejde, som allerede er i gang i området, er der en lang række udviklingsprojekter i støbeskeen, som vil få stor betydning for områdets udvikling, og det vil Økonomiudvalget gerne være tæt involveret i. I dag er indsatserne placeret i forskellige fagudvalg, men ved at samle det under Økonomiudvalget kan man skabe et samlet overblik over indsatserne i området.

  ”De indsatser, der er i spil i Ydre Østerbro, er mange, og ikke mindst er de ret forskellige. Der er ingen tvivl om, at området de kommende år vil ændre sig markant, og det vil også blive et område, hvor der vil blive plads til at tænke anderledes og nyskabende. Det glæder jeg mig rigtig meget til at følge helt tæt,” siger han.

  I første omgang bliver det direktionen i Guldborgsund Kommune, der fungerer som administrativ styregruppe for at sikre indsatsernes koordinering på tværs af fagområderne.