Skip to main content

Økonomiudvalget støtter Munch-udstilling

Fuglsang Kunstmuseum får 50.000 kroner til hjælp til pr og branding af en stor udstilling om den norske kunstner, Edvard Munch, og den lollandske digter, Emanuel Goldstein.

05. mar 2019

Indhold

  Den 17. maj slår Fuglsang Kunstmuseum dørene op til en helt særlig udstilling, der er blevet en realitet efter længere tids arbejde. Udstillingen Munch og Goldstein – Intense Linjer skildrer venskabet og den gensidige inspiration mellem den norske, verdenskendte kunstner, Edvard Munch, og den lollandske digter, Emanuel Goldstein.

  Fuglsang Kunstmuseum har i den forbindelse ekstraordinært søgt om 50.000 kroner fra Økonomiudvalgets tilskudskonto i støtte til pr og branding af udstillingen, og det har Økonomiudvalget bevilget ved dagens udvalgsmøde.

  ”Vi har i Guldborgsund Kommune vedtaget en planstrategi, hvor dannelse er en strategisk målsætning, og hvor vi har et mål om, at flere borgere flytter hertil. Vi er simpelthen nødt til at løfte barren lidt og vise, hvad vi kan tilbyde – og at vi mener det, vi siger. Det kan satsninger som den på Fuglsang Kunstmuseum være med til at sikre,” siger borgmester John Brædder på vegne af Økonomiudvalget.

  “Fuglsang Kunstmuseum har arrangeret en enestående udstilling, som vil betyde, at både vores egne borgere, men også mange turister, vil komme for at besøge udstillingen. Dermed viser vi, at vi har ambitioner, og at vi tør satse på Lolland-Falster. Det giver opmærksomhed ude omkring, og det kan være med til at løfte vores område. Vi skal naturligvis sikre, at en sådan udstilling får den opmærksomhed, som den fortjener,” fortsætter John Brædder.

  Når udstillingen skal åbnes til maj, bliver det den norske ambassadør, Aud Kolberg, der kommer til Lolland for at klippe snoren over.

  Erfaringer fra andre Munch-udstillinger viser, at gæster gerne rejser rundt for at se hans værker, og derfor håber museet på, at mange besøgende får øje på Fuglsang Kunstmuseum og Lolland-Falster.

  Fuglsang Kunstmuseum skriver i sin ansøgning, at man ”forventer, at denne særudstilling vil sætte sig tydelige og positive spor, ikke alene i det lokale mediebillede, men også i det nationale – som et konkret eksempel på, at vi er et lokalområde med ambitioner og drivkraft.”

  De forventninger deler borgmester John Brædder:

  ”Jeg er helt klar over, at der vil være nogle, der undrer sig over, at vi som kommune støtter en udstilling som denne. Museet peger jo også selv i sin ansøgning på, at vi allerede støtter deres drift. Men dette er en særlig udstilling, som vi som kommune har en stor interesse i at få skabt mest mulig opmærksomhed om, da den netop viser, at vi tør tænke stort.”

  Udstillingen vises på Fuglsang Kunstmuseum fra 17. maj til 1. september. Derefter rykker udstillingen til Ribe Kunstmuseum, som udstillingen er blevet til i samarbejde med. Her vises den fra 14. september til 8. december.