Skip to main content

OL-kvalifikationer afholdes i Nykøbing Falster

Hvert år dyster verdens bedste geografistuderende under 20 år om medaljer ved det internationale Geo-Olympiade, som i år afholdes i Hong Kong til august. Inden den internationale finale, afholdes den danske kvalifikationskonkurrence, hvor Danmarks finalister skal findes og i år er Nykøbing Falster værtsby.

04. maj 2019

Indhold

  De 13 elever, der dyster om finalepladserne har været igennem et udvælgelsesforløb der startede med 1500 danske gymnasieelever hvoraf 27 elever blev udvalgt til at dyste i semifinalen, der fandt sted i Århus i januar.

  Nu er tiden kommet til den danske finale hvor eleverne skal igennem to dages prøver og feltarbejde inden de fire finalister findes. Finalisterne afsløres på mandag ved en fælles afslutningsevent, hvor science-olympiaderne inden for biologi, kemi, matematik, fysik og datalogi også afsløres.

  ”Vi er meget glade for, at være værter ved den danske finale til geografi-olympiaden. Nykøbing Falster er jo en stolt uddannelsesby, der tilbyder over 30 uddannelser og det er da spændende at studerende fra hele landet kommer hertil for at dyste om billetten til et fantastisk eventyr i Hong Kong”.

  Den første Internationale Geografi Olympiade (iGeo) blev afholdt i Haag i Holland i 1996 med blot fem deltagende lande. Siden da er olympiaden vokset til i år at have repræsentanter fra i alt 55 lande.

  ”OL i geografi er en fantastisk mulighed for at sætte fokus på selve faget geografi og naturligvis en fantastisk mulighed for de dygtige elever for, at vise deres kompetencer inden for faget. Vi glæder os til over de næste par dage at arbejde i dybden med de topmotiverede elever for endelig på mandag at afsløre de fire finalister” siger Birgit Sandermann Justesen fra Geografilærerforeningen for Gymnasier og HF.

  I løbet af weekenden skal de studerende ud over en masse prøver også på feltarbejde og der er arrangeret en bustur rundt i kommunen, så de får set området.

  ”Ja, jeg kan jo ikke lade være med at håbe, at nogle af eleverne synes om vores område og de muligheder vi har og vender tilbage. Om ikke andet så som turister til sommer” siger en smilende John Brædder.

  For yderligere info kontakt:
  Borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder på tlf.: 2518 0390
  Birgit Sandermann Justesen fra Geografilærerforeningen for Gymnasier og HF på tlf.: 3096 2614