Gå til hovedindhold

På spøgelsestur med Teatret Masken

Med en bevilling fra Turismepuljen på 87.500 kr. er Teatret Masken i år garant for et godt sommergys. Her kan modige borgere og turister nemlig tilmelde sig spøgelsesvandringer i Nykøbings gader og stræder. Uhyggen foregår på torsdage fra den 24. juni til og med den 26. august.

29. mar 2021

Indhold

  • Læs op

  Teatret Masken ønsker at bidrage til åbningen af samfundet ved at give alle borgere og turister en spændende, uhyggelig og ikke nødvendigvis helt sandfærdig oplevelse i Nykøbing Falsters gader, stræder og baggårde. Det sker ved at afholde spøgelsesvandringer, hvor man trygt overlader de historisk korrekte oplysninger til Museum Lolland-Falster.

  ”Vi ser ind i en sommer, hvor forsamlingsforbuddet er blevet lempet, og hvor det igen bliver muligt at gennemføre mindre kulturarrangementer. Derfor har vi planlagt Spøgelsesvandringer hen over sommeren i Nykøbing F. På Teatret Masken er vi glade for tilskuddet, der gør det muligt at tilbyde turister og fastboende kulturoplevelser i højsæsonen, hvor vi forventer at mange danskere holder ferie på Sydhavsøerne.”, siger Inger Mikkelsen fra Teatret Masken.

  Når mørket falder på, så sker der mange uforklarlige ting i byen. En guide fra Teatret Masken vil her fortælle historier om genfærd og hjemsøgte huse på åstedet, som kan være baggårde, stræder og skumle passager i Nykøbings historiske bymidte.

  Det er Kultur, Fritid, og Bosætningsudvalget (KFB), der har besluttet at støtte op om gys og gru til en aktiv sommer I Nykøbing. Udvalgets formand, Martin Lohse, udtaler:

  ”Det er glædeligt at Teatret Masken byder ind med en både unik og gruopvækkende vandreoplevelse. Vi bliver stolte og glade over, at vi har lokale aktører, der tør tænke ud af boksen og være kreative i forhold til, hvordan vi kan skabe nye oplevelser i lokalområdet. Med de nye guidede spøgelsesture bliver det muligt at se og opleve Nykøbing Falster på en helt ny og unik måde, hvilket gør dette initiativ interessant for både lokale borgere og kommende turister. Det er netop aktiviteter som dette, vi i KFB-udvalget ønsker at støtte op omkring.”

  Spøgelsesturene foregår 10 torsdage i perioden 24.6 – 26.8 2021.


  Kontakt

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget

  Martin Lohse

  Telefon: 25 18 18 13

  E-mail: marlo@guldborgsund.dk