Skip to main content

Puljemidler til fire projekter

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget besluttede på deres møde i dag at uddele tilskud på 109.750 kr. til fire projektansøgninger til Bosætningspuljen og Kulturpuljen.

25. jun 2019

Indhold

  ”Vi kommer vidt omkring i de ansøgninger, vi har modtaget i denne omgang. Det er en god dannelsescocktail af både klassisk musik, en brandingvideo, børneteater og kunst i bybilledet. Det er skønt at gå på sommerferie vel vidende, at alt dette er på vej rundt omkring i Guldborgsund til glæde for rigtig mange.” Det udtaler Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget.

  Bosætningspuljen

  Nysted Sejlklub får støtte til realisering af et filmprojekt, der skal promovere sejlklubben samt Nysted og omegn. Særligt muligheden for at sælge filmen til TV kunne være med til at brande egnen omkring Nysted, og dermed Guldborgsund Kommune. Målet er samtidig at tiltrække et yngre publikum til både sejlklubben og de mange lokale aktiviteter.

  Boligselskabet Fjordparken får støtte til kunst i relation til ”Det vilde strøg” på Østerbro. Det vilde strøg skal overordnet styrke Lindholms forbindelser til den nærliggende natur med rum for rekreative oplevelser og til Nykøbing F. bys mange muligheder. Samtidig skal det styrke fællesskabsfølelsen og skabe bedre sammenhænge i området. Selve ”strøget” bliver en sti med opholdsrum og aktiviteter. Kunsten, som der ansøges til, skal skabes til Det vilde strøg. Udførelsen af værkerne sker i 2020. Kunstnerne findes gennem et open call, som er afviklet i foråret. Der er lagt vægt på det stedspecifikke, det vedvarende samt boligselskabets kunstpolitik, hvor værdierne fællesskab, samvær, nærhed og tryghed indgår.

  Kulturpuljen

  Teaterforeningen Guldborgsund får støtte til skoleforestillingen ”Hvalens Sang”. En teaterforestilling i børnehøjde, som vækker børnenes æstetiske sans og udvikling af deres kreative evner, for derigennem at styrke deres almene dannelse og indlæring. Forestillingen henvender sig til børn fra 5 år og deres lærer, med mulighed for at arbejde med forestillingens emner før og efter forestillingen. Projektet ses som et relevant supplement til dannelsesrygsækken og skal spille til november.

  Ensemble Storstrøm får støtte til ”Sommermusik på Fuglsang”, som i 2019 byder på både koncerter og foredrag under temaet ”Klassisk – romantisk – nyt”. For eksempel fejres komponist Niels Viggo Bentzons 100-års fødselsdag på dagen den 24. august – sammen med hans søn Nikolaj Bentzon og ved en direkte transmission i DR P2. På festivalen Sommermusik på Fuglsang kan man både høre kendt musik i nye fortolkninger og helt ny musik.