Skip to main content

RUC-studerende starter semesteret i Guldborgsund Kommune

Omkring 60 studerende fra RUC besøgte i går Guldborgsund, som stod klar med et helt katalog af mulige projektideer til de studerende. Fra by- og havneudvikling, videreudvikling af motions-kampagner, klimatilpasning, naturstrategi, fremme lighed i sundhed og mange andre, som nu forhåbentlig udvikler sig til egentlige projekter.

04. sep 2019

Indhold

  Besøget er en del af det tætte samarbejde RUC og Guldborgsund har udviklet de seneste år og som allerede har betydet, at flere studerende har besøgt kommunen. I går var semesterstarten rykket til Guldborgsund, hvor flere afdelinger i kommunen stod klar til, at tale med de studerende om mulige emner for deres kommende semesterprojekter.

  Lektor Thomas Theis Nielsen fra RUC var med til kommunens pitch af projektideer: ”Det er jo et festfyrværkeri af projektideer, der spænder vidt og bredt og virkelig giver vores studerende mange muligheder for, at arbejde med nogle helt konkrete problemstillinger. For os på RUC er det meget vigtigt, at de studerende forholder sig til omverdenen, mens de studerer og ikke først, når den dag de skal have et job. Med disse projekter kan de studerende være med til at præge udviklingen i Guldborgsund, og det er da meget motiverende at få lov til”.

  ”Vi ser det som en god mulighed for at få ny viden og input til vores opgaveløsning. Det kan give os inspiration, udfordre os og være med til at højne kvaliteten af vores indsats. Vi har allerede gode erfaringer med at samarbejde med studerende fra RUC og jeg kan love, at deres resultater ikke kun bliver en rapport på hylden, men vil blive brugt i vores arbejde” sagde borgmesteren og fortsatte: ”Så når I kigger på Guldborgsund Kommune om nogle år, vil I kunne se at nogle af de inputs I gav os er blevet til virkelighed. Samtidig er det vigtigt, at de studerende får blik for, at der er interessante jobs her hos os – både i det private og i det offentlige”.

  Og jobmuligheder er der i Guldborgsund Kommune. Det er netop også et af formålene med samarbejdet med RUC, at de studerende får øjnene op for at det fremtidige job kan ligge i Guldborgsund.

  Og det er ikke helt utænkeligt. Da projektcafeen afsluttede sagde én af de studerende: ”Det kan da være jeg må herned efter et job, når der er så mange spændende ting at tage fat i” og andre sagde: ”Det er ret fedt, at teorier og forelæsninger omsættes til praksis. Her er det helt konkrete og reelle problemstillinger vi kan gribe fat i. Vi mærker tydeligt, at der er en stor interesse fra kommunen og, at det vi kommer med betyder noget” sluttede de studerende inden de vendte hjem med de mange gode ideer, som nu forhåbentlig bliver til kommende projekter.

  Guldborgsund Kommune arbejder målrettet med at styrke Nykøbing Falster som uddannelsesby og én af tiltagene er et tæt samarbejde med Roskilde Universitet, som allerede blandt andet har resulteret i flere specialestuderende og besøg af kandidatstuderende fra hele verden, som studerede kommunens arbejde med verdensmålene.

  Billedtekst:
  Billede 1: Borgmester John Brædder holder tale for de omkring 60 RUC-studerende. Der var på besøg for at få projektideer til deres kommende semesterprojekter.

  Billede 2: Projektkoordinator Kennet Nordstrøm fra Guldborgsund Kommune taler med studerende om projektideer.

  For yderligere info kontakt:

  Borgmester John Brædder på tlf.: 2518 0390

  Lektor Thomas Theis Nielsen på tlf.: 2331 8312