Skip to main content

Salling Fondene donerer via føtex to nye aktivitetsområder til Guldborgsunds ældre

Salling Fondene giver via føtex i Nykøbing Falster flere hundrede tusinde kroner til to nye aktivitetsområder på plejecentre i Guldborgsund Kommune. Donationen er til stor glæde og gavn for de ældre i lokalområdet.

24. nov 2018

Indhold

  Plejecentrene Sømarken i Nykøbing Falster og Doktorparken i Sakskøbing får i foråret 2019 hver et helt nyt aktivitetsområde med udendørs træningsmoduler, hvor centrenes ældre beboere kan træne balanceevnen, bøje armene og strække benene som en del af hverdagstræning eller genoptræning.

  De to nye aktivitetscentre er en donation fra Købmand Herman Sallings Fond, der er den ene af Salling Fondene, og føtex i Nykøbing Falster har været med til at gøre donationen mulig. føtex er en del af Salling Group og har således indstillet aktivitetsområderne på de lokale plejecentre til Salling Groups ejere Salling Fondene, der blandt en række sociale og bæredygtige initiativer har valgt at donere penge til projektet.   

  Det glæder varehuschef i føtex i Nykøbing Falster, Christian Thomsen, der lægger stor vægt på at gøre noget særligt for lokalmiljøet.

  - Det betyder meget for os at være en del af det lokale miljø. I mere end 25 år har føtex i Nykøbing Falster hver eneste dag nydt godt af en stor lokal opbakning, og derfor er vi også virkeligt glade og stolte over, at Salling Fondene via os nu kan give lidt tilbage igen. Som en naturlig del af at tage ansvar for vores nærmiljø og styrke lokalområdet, ønsker vi at støtte lokale initiativer og er derfor meget glade for, at vi via Salling Fondene kan være med til at gøre træningen til en leg for områdets ældre borgere, siger Christian Thomsen.

  Aktivitetsområder indvies i april 2019
  Opbygningen af de to nye aktivitetsområder begynder i januar, mens de færdige træningsmoduler ventes at kunne tages i brug i april 2019. Ikke nok med at træningsmodulerne har til formål at styrke de ældre borgeres balance og koordination, så kan området også fremover blive et centralt mødested på tværs af generationer, når børnebørnene kommer på besøg hos centrenes beboere.

  I Guldborgsund Kommune er der i forvejen stor fokus på sundhed, motion og fællesskaber, og derfor får de nye aktivitetsområder en særlig varm velkomst fra viceborgmester Bo Abildgaard.

  -Vi er meget glade for den utrolig flotte gave fra Salling Fondene og for føtex’ engagement i lokalområdet. Med de udendørs træningsområder kan borgerne på plejecentrene og i lokalområdet nu træne i frisk luft under åben himmel. Træningsredskaberne er til hverdags-, vedligeholdelses- og genoptræning og er utroligt nemme at bruge uanset træningstilstand og funktionsniveau og kommer mange borgere til gode i hverdagen. Samtidig er vi sikre på, at træningsområderne bliver et dagligt samlingspunkt, hvor borgerne kan mødes til meningsfulde aktiviteter og nye bæredygtige fællesskaber kan opstå på tværs af plejecentre og lokalsamfund, siger viceborgmester Bo Abildgaard.

  Sociale og bæredygtige projekter støttes gennem den lokale føtex 
  Salling Fondene, der ejer Salling Group og dermed også føtex, har siden 2012 uddelt mere end 850 millioner kroner til blandt andet Team Danmark, Fødevarebanken, museer og større kulturinstitutioner, og nu har fondene via føtex-butikkerne indsamlet ansøgninger på en række relevante, lokale projekter.

  De nye aktivitetsområder er således et af 11 sociale og bæredygtige projekter i lokalområder, der er blevet tildelt penge fra Salling Fondene.

  Om aktivitetsområderne
  Træningsredskaberne på aktivitetsområderne er fra firmaet Sundhed og Livsmod og bliver i daglig tale kaldt Pumaer. Redskaberne er fremstillet i robinietræ fra bæredygtigt, europæisk skovbrug, er vedligeholdelsesfrie, kan etableres direkte på græs og har en holdbarhed på over 20 år ved jordkontakt. 12-14 mennesker kan træne på redskaberne samtidig, og træningen på Pumaerne kan tilpasses alle - unge som ældre uanset funktionsniveau.

  Salling Fondene har givet en donation på 241.000 kroner til de nye aktivitetsområder.   

  føtex i Nykøbing Falster har været med til gøre donationen mulig, da varehuset har indstillet projektet til Salling Fondene.

  Om Salling Fondene
  Salling Fondene er eneejer af Salling Group – som driver bl.a. føtex, Netto, Bilka og Salling stormagasiner – og har gennem årene bidraget til en lang række nationale og lokale initiativer og projekter til glæde og gavn for mennesker i hele Danmark. 

  Samtidig har fondene givet en række store donationer til organisationer inden for blandt andet kultur, kirke, sport og værdige formål. Siden 2012 har Salling fondene doneret mere end 850 millioner kroner.

  Salling Fondene består af to selvstændige fonde:

  • Købmand Herman Sallings Fond
  • Købmand Ferdinand Sallings Mindefond

  Det er Købmand Herman Sallings Fond, der via føtex donerer til de 11 lokale projekter.