Skip to main content

Skræddersyet eksperthjælp giver resultater

Allerede halvvejs i projektet Vækstprogrammet er der synlige resultater, som de deltagende virksomheder præsenterer den 6. november på en midtvejskonference.

24. okt 2018

Indhold

  Lokale virksomheder i Lolland, Guldborgsund og Vordingborg Kommuner har det sidste års tid blandt andet skabt resultater sammen med den internationalt anerkendte vækstekspert Rodin Genoff fra Australien.

  ”Det kan måske virke lidt underligt, at vi har valgt en ekspert fra den anden side af jorden til at køre forløbene med virksomhederne, men nogen gange skal man prøve noget nyt og virksomhederne oplever ofte resultater efter det første møde med Rodin” siger programkoordinator Mikkel Lundemann Rasmussen og fortsætter ”Der sker noget, når der kommer én udefra. Selvfølgelig kan sproget være en barriere, men generelt giver det stor værdi og giver virksomhederne et internationalt perspektiv, der kan være altafgørende for deres fremtidige vækst.”

  Vækstprogram Lolland-Guldborgsund-Vordingborg er et samarbejde mellem de tre kommuner og Erhvervsstyrelsen, der frem mod udgangen af 2019 har investeret et tocifret millionbeløb i udviklingen af de lokale virksomheder. Målet er at øge den private jobskabelse med 150 fuldtidsstillinger, en årlig værdiskabelse på 250 mio. kr. og en øget kapitaladgang på 50 mio. kr. Rodin Genoff indgår i delprojektet Manufacturing the Future, der har særligt fokus på virksomheder inden for produktion, vedvarende energi, design og IT.

  ”Vi vil gerne inspirere endnu flere til, at deltage i Vækstprogrammet, som også indeholder initiativer omkring kapitalfremskaffelse, robotteknologi, ægtefællejob og HR-strategier. Derfor er virksomheder og andre interesserede meget velkomne til at deltage den 6. november og høre deltagernes erfaringer og tage en snak med os” afslutter programkoordinatoren.

  På konferencen kan man også få et kærligt spark fra Mikkel Sandal Hansen fra Young Consult, der fortæller om hvordan vi bliver bedre til at tiltrække de nye generationer af arbejdskraft til vores virksomheder, for her skal der tænkes lidt utraditionelt.

  Tilmelding skal foregå på: https://www.vordingborgerhverv.dk/arrangement/midtvejskonference/

   

  Billedtekst: Den internationale vækstekspert Ronin Genoff, der i øjeblikket hjælper virksomheder på Sydsjælland og Lolland-Falster 

  For yderligere information kontakt:

  Mikkel Lundemann Rasmussen på tlf.: 2825 4637

  Deltagende virksomheder på konferencen:

  Rodin Genoff, CEO Rodin Genoff & Associates

  Sara and Uffe Skaaning Lind, Isle of Møn Spirits

  Morten Matras, CEO, Lead Doubler

  Natacha Koch, COO, East Logistics

  Per Albert Hektoft, virksomhedsejer, ProNelli

  Harald Krabbe, Godsejer, Frederiksdal

  Mark Ansbjerg, Sales Executive, JO Safety

  Facilitator: Bjarne E. Jensen, forfatter og ekspert i lokal vækstledelse

  Fakta:

  Vækstprogrammets samlede initiativer:

  Robotteknologi:

  Sammen med Teknologisk Institut er der igangsat et initiativ med fokus på robotteknologi. Forløbet har til hensigt at optimere arbejdsgange og frigøre medarbejdere til andre opgaver for i alt 12 virksomheder.

  Under forløbet får virksomhederne besøg af konsulenter fra Teknologisk Institut og erhvervsorganisationerne. De uvildige eksperter gennemgår hvor virksomhederne kan opnå størst succes med teknologiske investeringer. Der udarbejdes en rapport med konkrete forslag og beregninger på implementering af ny teknologi eller forbedrende processer.

  Vejen til Kapital:

  Med initiativet ’Vejen til kapital’ har virksomhederne mulighed for at få tilskud på op til 20.000 kr. til en finansieringsrådgiver, som kan hjælpe virksomheder med at søge kapital. Virksomheden skal selv betale 1/3.

  Ægtefællejobs:

  Fastholdelse af- eller evnen til at tiltrække en ny medarbejder, hvis ægtefællen også kommer i job. Der er 7 ægtefæller i forløb, og siden foråret 2018 er 1 ægtefælle kommet i job. Der bliver løbende formidlet cv’er til virksomheder der søger arbejdskraft.

  HR strategi:

  HR sparring tilbydes virksomheder, for at de kan lægge en strategi for fremtidens kompetencebehov. 1. virksomhed er i gang med sparringsforløb om strategiskkompetenceforsyning, mens en anden virksomhed har fået sparring om ny medarbejder.

  Uddannelse: Fokus på virksomhedernes behov for kompetencer. Tiltrækning og udvikling af uddannelsesmuligheder på baggrund af dette.