Skip to main content

Slut med manglende mobildækning i Hesnæs på Falster

I slutningen af juli vil man som borger og gæst i byen og ved stranden i Hesnæs endelig opleve at have signal på mobilen. En mobilmast rejses, efter et helt unikt samarbejde mellem flere parter har banet vejen.

05. jul 2018

Indhold

  Borgere og gæster i Hesnæs kan nu ånde lettet op. Efter mange års efterspørgsel kommer der nemlig endelig mobildækning i Hesnæs. Det sker, når der i slutningen af juli måned rejses en mobilmast i Hesnæs i Guldborgsund Kommune.

  Det er et tæt samarbejde mellem Det Classenske Fideicommis, Guldborgsund Kommune, Telia og Telenor og Teleindustrien, der har gjort det muligt at finde en løsning, så borgere og besøgende i Hesnæs kan få dækning på deres mobiltelefoner.

  Hesnæs’ unikke beliggenhed, hvor man omkranset af skov og vand, har hidtil gjort det vanskeligt at sikre mobildækning i området, og det har skabt stor bekymring i området ikke mindst, hvis der skulle ske ulykker.

  ”Hesnæs har været prioriteret højt i bredbånds- og mobilprojektet, fordi den manglende mobildækning blandt andet har gjort, at man ikke kunne ringe 112. Det her er et godt eksempel på, hvordan vi i flere områder i kommunen har bragt forskellige parter sammen for at finde løsninger i forhold til bredbånd og mobildækning,” forklarer bredbåndskonsulent Niels Kjærgaard fra Guldborgsund Kommune.

  ”Masten ved Hesnæs er usædvanlig. Først og fremmest betyder beliggenheden, at det ikke er nok at bygge en almindelig mast. Da den samtidig kun dækker meget få kunder, vil økonomien aldrig hænge sammen, hvis ikke der tænkes utraditionelt. Og det er lykkedes takket være et konstruktivt samarbejde med Guldborgsund Kommune. Guldborgsund-modellen er et eksempel til efterlevelse mange andre kommuner," siger Henrik Kofod, der er teknisk direktør i Telia.

  For borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder er det et vigtigt skridt i indsatsen for sikre bedre mobil-og bredbåndsdækning, der nu er taget med masten i Hesnæs.

  ”Jeg er meget glad for, at det er lykkes at få alle ender til at mødes. Det går ikke, at vi har huller i dækningen, som der været i Hesnæs. Det er Guldborgsund Kommunes ambition, at alle områder i kommunen har mobildækning, og derfor har vi fra kommunens side arbejdet for fjerne de barrierer, der er for at rejse mobilmaster,” siger John Brædder, der samtidig sender en stor tak til Teleindustrien og Det Classenske Fideicommis for, at det er lykkedes at få masten på plads.

  Mobilmasten forventes at blive rejst den 25. juli, og den vil umiddelbart efter være i drift.