Skip to main content

Sommeraktiviteter har givet børn og unge smil på læben og kilometer i benene

Sommeren i Guldborgsund Kommune har været Mega Aktiv og børn og unge i hele kommunen har haft fornøjelsen af de tilbud, der blev udviklet på baggrund af Folketingets sommerpakke på 1,8 mio. kr.

24. aug 2020

Indhold

  Op til sommerferien var jeg begejstret over den mulighed, som vi fik. Nu er jeg imponeret over at se, hvordan vores foreninger og kulturaktører på ingen tid har udviklet og styrket et hav af aktiviteter for vores børn og unge. At det overhovedet har været muligt at sætte så meget op på kort tid, viser blot, at vi sammen på tværs af foreninger, kulturaktører og kommune kan skabe stærke tilbud på trods af de fælles udfordringer, som COVID-19 har budt os, udtaler Martin Lohse, Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget.

  Der har været tilbud for SFOer om at komme ud af huset til workshops på eksempelvis Middelaldercentret, Fuglsang Kunstmuseum, Museum Lolland Falster, DGI legedag, Krokodille Zoo og Ore Strand. Ligeledes har der været tilbud om at der kunne laves aktiviteter hjemme hos SFOerne.

  Formanden for Børn, Familie og Uddannelsesudvalg, Simon Hansen, ser også tilbage på sommeren med glæde: Det kan kun glæde os, at SFOerne har kunnet komme ud til mangeartede tilbud væk fra matriklen, så børnene fik ekstra oplevelser. Samtidig har jeg stor ros til vores SFOer, der har formået at skabe trygge rammer for børnene, sammen med de besøgende foreninger, teaterfolk og musikere, i takt med, at de skulle indrette sig efter de nye retningslinjer og forholdsregler. 

  Aktører som bl.a. Jazz på tværs og Teater Du Milde Himmel har været ude på skoler og SFOer.

  Line Svendsen fra Teater Du Milde Himmel er en af de kulturaktører, der har været ude i SFOerne: Jeg har været bredt ude i kommunen og besøgt 8 SFOer. Det er mit indtryk at forestillingen " Sikke et Vejr" er faldet på et tørt sted. I en tid hvor nogle af børnene måske ikke kommer så meget rundt i sommerferien, og hvor mulighederne for de kulturelle samværsoplevelser er skrumpet meget kraftigt ind, har det givet stor mening, at vi kunne samles i et trygt rum med børnene, og lave en fælles oplevelse om glæden ved naturen, kroppen, vejret og dyrene.

  Den Mega Aktive Sommer har også budt på en perlerække af tilbud fra de mange idrætsforeninger samt bl.a. Culthus, Bibliotektet, Guldborgsund Musikskole og Teatret Maskens Gadeteater, som kunne skabe liv og glæde hos børn og unge uden for institutionerne.

  Her fortæller Kim Boesen fra Frejlev-Vantore Skytteforening og FVS Hardballbane: Vi så, at børnene mødtes om samme interesse, ikke i samme alder, og det gav et fællesskab. Med vores lasergame bevæger børnene sig op til 5 km på en aften. Det er noget andet end i Gamerstolen. Det var sjovt at prøve noget nyt i sommerferien, og vi har fået positive tilbagemeldinger fra glade forældre. 

  Baggrund

  Et flertal i Folketinget blev før sommer enige om en sommerpakke målrettet børn og unge mellem 6 og 17 år. Den nye sommerpakke skal sikre, at børn og unge får en god sommerferie trods coronakrisen.

  Der er afsat 200 mio. kr., som er fordelt til landets kommuner i forhold til antal børn i aldersgruppen, hvoraf de 1,8 mio. kr. er tildelt Guldborgsund Kommune.