Skip to main content

Sport, mad og musik på Marielyst Strand og Torv!

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har på deres møde i går uddelt tilskud til i alt tre ansøgninger til Turismepuljen og Kulturpuljen. De støttede projekter bærer alle præg af en høj grad af samarbejde på tværs.

24. jan 2020

Indhold

  ’Marielyst strand klub event’ og ’Marielyst Beach Party og Sport Event’

  Den 6. juni kan man godt glemme alt om at dase fredeligt i sin liggestol, hvis man besøger Marielyst. Sydfalster Turist- og Erhvervsforening afholder for tredje år i træk en strandevent i samarbejde med de erhvervsdrivende og en række foreninger, som sætter spil og lege i gang på stranden for hele familien. Dagen igennem er der boder med lokal mad og drikke, og om aftenen er der musik for det voksne publikum, når DJ’en byder op til dans.

  Som et nyt samarbejde byder Nykøbing F. Håndboldklub, Guldborgsund Kajakklub, Brydeklubben Thor, og Stubbekøbing Sejl- og Motorbådsklub ind på dagen med en strand- og sportsevent på Marielyst Torv og på stranden. Der vil være mulighed for at prøve en masse forskellige sports- og bevægelsesaktiviteter på standen og i vandet på dagen. Alle foreninger i Guldborgsund Kommune der ønsker at byde ind med sportsaktiviteter i vandet eller i sandet kan være med på dagen.

  ’Marielyst strand klub event’ og ’Marielyst Beach Party og Sport Event’er begge støttet af Turismepuljen.

  ”Strandeventen har allerede været afholdt et par gange med stor succes. I år udvider man det en hel del, både med flere aktiviteter for børn og familier og med samarbejdet med sportsforeningerne, som byder ind med en masse aktiviteter på både torvet og stranden. Vi tror, at der vil være en stor synenergi i samarbejdet mellem de to events.” Det udtaler formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse.

  Åbne Atelierdøre

  Også den ansøgning, som modtager støtte fra Kulturpuljen, bærer præg af en stor grad af samarbejde. Den anden weekend i august byder en lang række kunstnere i Guldborgsund indenfor i deres atelierer og værksteder. Som et nyt tiltag arrangerer foreningen Åbne Atelierdøre i 2020 en fælles udstilling forud for weekenden med Åbne Atelierdøre. En indsats, som forventes både at forstærke netværksdannelsen kunstnerne imellem og derudover at bidrage til, at publikum får en øget oplevelse af kunstværkerne. Åbne Atelierdøre er støttet af Kulturpuljen.