Gå til hovedindhold

Tre ugers gratis kulturpas til børn og unge

Gratis kulturoplevelser i kulturinstitutionernes skuldersæson skal være med til at udvide Guldborgsund Kommunes indsats for at være en dannelseskommune, og skal styrke kendskabet til kommunens mange kulturtilbud. Kulturpasset starter som et pilotprojekt med fire udvalgte kulturinstitutioner, og planen er at så mange institutioner som muligt kommer med. Indsatsen skal samtidig sikre flere besøgene hos kommunens kulturinstitutioner uden for højsæsonen.

08. jul 2021

Indhold

  Museum Lolland-Falster, Guldborgsund Zoo, Gedser Remise og Middelaldercentret er udvalgt til at deltage i pilotprojektet, hvor børn og unge under 18 år i Guldborgsund Kommune med et kulturpas inviteres til gratis at besøge udvalgte kulturinstitutioner. Projektet skal være med til at øge kendskabet til kommunens mange kulturinstitutioner og styrke kommunens indsats omkring dannelse. Hver institution er åben i en periode på 3 uger, og efter planen vil de første to starte i perioden september-december og de to andre i januar-april, og vil dermed ligge uden for højsæsonen.

  ”Som dannelseskommune er det altafgørende, at så mange som muligt får del i de mange oplevelser vores kulturinstitutioner tilbyder, og de muligheder styrker vi nu med Kulturpasset. Vi vil gerne fortsætte indsatsen for at give vores børn og unge forskellige kulturelle oplevelser, der kan være med til at udvikle dem som mennesker. Samtidig skal Kulturpasset være med til at give flere besøgene i kommunens kulturtilbud uden for sæsonen” siger udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse.  

  Tilbuddet starter som et pilotprojekt frem til april 2022, hvor erfaringerne samles op og evalueres, og planen er derefter at gøre tilbuddet permanent og, at der hvert år udvælges fire nye kulturinstitutioner til at indgå i Kulturpasset. De tre ugers gratis kulturtilbud placeres i kulturinstitutionernes såkaldte skuldersæson uden for højsæsonen, hvor antallet af besøgene begynder at falde, og er dermed til at øge besøgstallet i de perioder, hvor besøgstallet normalt er dalende.

  ”Det er et tilbud, der har stået højt på min ønskeseddel, for det er vigtigt for mig, at vores indsats som dannelseskommune også tilgodeser de børn og unge, der sjældent eller aldrig besøger én af vores mange kulturinstitutioner. Det er jeg sikker på kulturpasset vil ændre på, og så håber jeg jo at vores børn og unge tager deres forældre med til en fælles oplevelse” siger næstformand i Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Britta Lange.

  Aftalen er skruet sammen så børn og unge kan tage deres forældre med gratis, så alle i familien får mulighed for en kulturel oplevelse. Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har udvalgt de fire kulturinstitutioner, som er blevet tilbudt at være med i pilotprojektet, hvor de selv kan definere kulturtilbuddet. Kulturpasset kan udover gratis entré også omfatte gratis deltagelse i workshops, koncerter og forestillinger og lignende.   

  Kulturpasset er finansieret via budgettet med 166.000 kr. i 2021 og de kommende tre år.

  Kontakt

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget

  Martin Lohse

  Telefon: 25 18 18 13

  Email: marlo@guldborgsund.dk


  Chefkonsulent, Cand.Comm.

  Rikke Betak Lund

  Telefon: 25180248

  Email: rblu@guldborgsund.dk