Skip to main content

Turistkontorerne bliver i Nykøbing F. og på Marielyst de kommende år

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har besluttet at forlænge den nuværende organisering af turismeservice med turistkontor i Nykøbing F. og Marielyst samt infocaféer i Nysted, Sakskøbing, Stubbekøbing og Gedser i 2021 – 2022.

19. nov 2020

Indhold

  De nuværende samarbejdsaftaler, der handler om placering af turistkontorer i Guldborgsund Kommune, udløber ved udgangen af 2020. Derfor skulle Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget ved gårsdagens møde tage stilling til den fremtidige organisering af turismeservice i Guldborgsund.

  Her besluttede udvalget at forlænge den nuværende organisering med turistkontorer i Nykøbing F. og Marielyst og infocaféer i Nysted, Sakskøbing, Stubbekøbing og Gedser, der er drevet af frivillige.

  ¨Vores fire lokale infocaféer drives af frivillige ildsjæle med et stærkt lokalt kendskab, der virkelig brænder for at fortælle om deres lokalområde. Det er et godt initiativ som er vigtigt, at vi støtter op om. Derfor har vi valgt at fortsætte den nuværende organisering og fastholde at afsætte midler til at drive infocaféerne, ¨ udtaler formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse.

  Brian Lindorf Hansen, der er destinationschef for Visit Lolland-Falster, ser også fordele i den nuværende organisering, som er en koordineret indsats, der understøtter synergien mellem øerne.

  ¨Det er en god mulighed for at sende vores gæster rundt på hele Lolland-Falster og hjælpe dem med at få øje på alt det dejlige, vi kan tilbyde rundt om på øerne – fx gøre vores gæster i Maribo opmærksomme på, at de også kan køre en tur til Falster og besøge Krokodille Zoo eller shoppe i Nakskov, selvom de holder ferie i Nykøbing, ¨ siger Brian Lindorf Hansen.

  Baggrund
  I 2019 godkendte Kultur Fritid og Bosætningsudvalget at den ovenstående turistformidling gennem turistbureauer og infocaféer blev overført til Visit Lolland Falster fra 2020, der siden da har varetaget samarbejdsaftalerne.

  Turistkontorerne understøtter udvalgets mål om, at understøtte turisme som det fremgår af strategien for 2019-2022.